De ce Microsoft nu poate castiga pe piata tabletelor

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 08:34
1528 citiri
De ce Microsoft nu poate castiga pe piata tabletelor
Steve Ballmer, CEO Microsoft, prezentand tableta Microsoft. Sursa: mobilissimo.ro

Microsoft incearca sa recupereze pe piata tabletelor, dar se confrunta cu mai multe probleme, printre care pretul mic al dispozitivelor similare de la Amazon si iPad-ul celor de la Apple, bine ancorat pe segmentul sau.

Specialistii in IT citati de Business Insider sustin ca prima problema pe care trebuie sa o rezolve Microsoft este pozitionarea sa pe piata, in urma tabletelor Amazon si iPad.

Apoi, atat Amazon, cat si Barnes & Noble isi permit sa vanda tabletele intrucat ceilalti competitori nu reusesc sa isi convinga clientii sa foloseasca mediul digital.

Microsoft nu poate concura pe aceasta piata, pentru ca pur si simplu vinde doar sistemul de operare, iar partenerii sai nu vor fi de acord sa asigure un pret similar cu cele practicate de Amazon, pentru ca nu au niciun serviciu care sa le aduca venituri.

Pana cand tableta Windows 8 va fi lansata in 2012, iPad-ul va avea un avans de doi ani pe piata si va avea un avans covarsitor impotriva celor de la Microsoft.

Mai mult decat atat, Microsoft si partenerii sai nu au timp sa schimbe designul Office sau al altor aplicatii care sa fie compatibile cu interfata Windows 8.

"Asadar, la exterior va arata foarte bine, dar in clipa in care vor incepe sa foloseasca butoanele cu touch screen, se vor lamuri de calitatea proasta", subliniaza Robert Scoble, un specialist citat de publicatia amintita.

Microsoft a lansat prima versiune de Windows pentru tablete in 2002. La acea data, dispozitivele functionau cu un creion digital si aveau putine programe potrivite pentru noul model.

Tabletele au cunoscut cel mai mare succes abia in 2010, cand Apple a lansat iPad, care promitea o durata de viata a bateriei de 10 ore. Incepand de atunci, toate marile companii precum Samsung Electronics, Motorola Mobility si altele au inceput sa vanda tablete cu touchscreen care utilizeaza software-ul Android de la Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#windows 8, #produse Microsoft, #tableta Microsoft , #Microsoft