Bill Gates, de ziua lui: Nu mi-am dorit sa fiu bogat

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 13:43
3357 citiri
Bill Gates, de ziua lui: Nu mi-am dorit sa fiu bogat
Foto: Bill Gates/ SURSA: TechCrunch

Bill Gates, fondatorul Microsoft si unul dintre cei mai bogati oameni din lume, isi serbeaza, vineri, ziua de nastere. Cu aceasta ocazie el a tinut un discurs in fata studentilor de la University of Washington's School of Computer Science and Engineering despre utilizarea noilor tehnologii, dar si despre ce inseamna banii in conceptia sa.

La cei 56 de ani ai sai, Bill Gates are o avere estimata la 56 de miliarde de dolari si este o dovada vie ca, facand ceea ce iti place poti sa devii si bogat, dupa cum a sustinut chiar el in fata studentilor care au cerut sfaturi despre tehnica lui de a ajunge atat de bogat, potrivit TechCrunch.

"Nu mi-am dorit niciodata cu disperare sa ajung extrem de bogat, cel mai important era sa fac ceva care ma interesa cu adevarat. La urma urmei, a fi bogat si a avea un venit care sa iti asigure libertatea de a cheltui banii cum vrei, este acelasi lucru", spunea Bill Gates.

Miracolul tehnologiei: disponibilitatea

Unul dintre cei mai bogati oameni din lume vorbea, joi, in fata studentilor despre "miracolul disponibilitatii", pe care il explica foarte simplu: "Aceasta este schimbarea care are loc cand un dispozitiv ajunge sa fie la indemana oricui, oricat de sarac ar fi, dupa ce, la inceput, doar bogatii si elitele lumii aveau acces la el".

Aceasta este directia pe care tehnologia ar trebui sa o urmeze, spune Gates, oferind ca exemplu sistemele GPS utilizate in fermele americane. "Genial, dar ati putea construi un asemenea dispozitiv pe care orice taran de pe pamanturile africane sa si-l poata permita?", a completat el.

Bill Gates, din tinerete si pana acum

In toti acesti ani, co-fondatorul Microsoft a a avut o sumedenie de realizari, mai multe decat am putea visa majoritatea dintre noi. De la inovatie tehnologica, experiza in management si inclinatia catre filantropie, Bill Gates le-a realizat pe toate.

Ca si steve Jobs, el a fost un tanar nelinistit, care a renuntat la colegiu, dar care este apreciat de o lume intreaga.

Tanarul Gates a fost arestat in si in 1975 si in 1977 pentru nereguli de circulatie, pentru viteza mare si pentru ca se afla la volan fara permis.

Poza a fost realizata in 1978 si cuprinde intreaga echipa Microsoft Corp de atunci.

CEO-ul Microsoft, in 1995, la masa cu Shaquille O'Neal, dupa o declaratie facuta de Gates la o conferinta interactiva din Long Beach, California.

Bill Gates petrecea foarte mult timp cu boardul Dreamworks: David Geffen (stanga), Jeffrey Katzenberg (centru) si Steven Spielberg (al doilea din dreapta).

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, alaturi de miliardarul Warren Buffett, in timpul unei ceremonii sportive din Beijing, in septembrie 2010.

#ziua lui Bill Gates, #Bill Gates bogat, #Bill Gates avere , #Microsoft