Cei mai bogati oameni din lume isi impartasesc filosofia de viata

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 19:02
7931 citiri
Cei mai bogati oameni din lume isi impartasesc filosofia de viata

Cei mai bogati oameni de pe Pamant nu sunt zgarciti atunci cand vine vorba sa dea sfaturi despre elementele cheie in a deveni un om de succes.

De la cuvinte marete la simple citate, cei mai bogati oameni din lume incearca sa dea o lectie despre cum trebuie sa te comporti, daca vrei sa devii un antreprenor de succes.

Iata cateva citate din partea celor mai bogati cetateni ai planetei, care vorbesc deschis despre filozofia lor de viata.

"Cand traiesti doar pentru opiniile altora, esti ca si mort. Nu vreau sa traiesc gandindu-ma la cum o sa-si aminteasca lumea de mine dupa moarte" - Carlos Slim, cel mai bogat om din lume.

"Purtati-va frumos cu tocilarii. Exista mari sanse sa sfarsiti prin a lucra pentru unul dintre ei!" - Bill Gates, fondatorul Microsoft.

"Nu vreau sa sar peste obstacole de doi metri. Le caut pe cele de 30 de centimetri, pentru ca pe acestea pot sa le depasesc" - Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway.

"Cand trebuie sa faci ceva, fa-o! In Franta, avem multe idei bune, dar rareori le punem in aplicare" - Bernard Arnault, presedintele LVMH.

"Cand inovezi, trebuie sa te astepti ca toti ceilalti sa iti spuna ca esti sarit de pe fix" - Larry Ellison, fondatorul Oracle.

"Eu gandesc in termeni mari si nu mi-e teama sa imi asum riscuri" - Eike Batista, antreprenor in domeniul mineritului si extractiei de petrol, cel mai bogat om din Brazilia.

"Pentru noi, cresterea este un stil de viata si trebuie sa crestem mereu" - Mukesh Ambani, al doilea cel mai bogat indian, antreprenor in domeniul petrolului si gazelor naturale.

"Daca analizam acei oameni, fie ei afaceristi sau politicieni, care nu au repere morale, care se schimba doar de dragul trendului, vom descoperi ca in final sunt niste ratati" - Michael Bloomberg, fondatorul Bloomberg.

"Poti incerca sa controlezi oamenii sau sa impui un sistem care sa altereze realitatea. Am descoperit ca este mai important sa stii ce se intampla cu adevarat, decat sa manipulezi oamenii" - Larry Page, fondatorul Google.

"Brandul este la fel de important pentru o companie, precum reputatia pentru o persoana. Castigi respect prin incercarile tale de a solutiona treburile dificile" - Jeff Bezos, fondator Amazon.

"Daca vrei sa ai un impact hotarator asupra societatii, cea mai buna modalitate este sa te concentrezi asupra solutionarii celor mai importante probleme ale oamenilor" - Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

"Nu imi place sa fac doar ce imi place. Imi place sa fac lucrurile care aduc succes companiei mele. Nu investesc mult timp in pasiunile mele" - Michael Dell, fondatorul Dell.

"Exista un conflict nemarginit intre munca si viata; in afaceri, exista un conflict la fel de aprig intre pace si haos. Niciuna dintre aceste stari nu poate fi stapanita, insa ambele pot fi influentate. Modalitatea prin care treci de aceste diferente reprezinta cheia succesului" - Phil Knight, fondatorul Nike.

"Nu doresc sa las vreo mostenire in urma. Nu vei putea niciodata sa inchizi gura criticilor. Cand ajungi sa reprezinti un catalizator pentru schimbare, iti faci multi dusmani - si sunt mandru de dusmanii pe care ii am" - Rupert Murdoch, presedintele NewsCorp.

"Este imposibil sa traiesti fara sa esuezi, macar o data, cu exceptia situatiei in care ai fost atat de precaut, incat ai trait degeaba; in consecinta, ai esuat din start" - JK Rowling, autoarea seriei Harry Potter.

"Daca tot gandesti, gandeste in termeni mari" - Donald Trump, dezvoltator imobiliar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#oameni bogati, #sfaturi oameni succes, #miliardarii lumii, #carlos slim helu, #bill gates , #Afaceri