Warren Buffett: SUA, in prapastie. Economia, intr-un scenariu "apropiat de cel mai pesimist".

Luni, 09 Martie 2009, ora 14:20
1292 citiri
Warren Buffett: SUA, in prapastie. Economia, intr-un scenariu "apropiat de cel mai pesimist".

Miliardarul american Warren Buffett a declarat, luni, ca economia Statelor Unite "a cazut in prapastie" si se va redresa la un moment dat, insa o recuperare rapida ar putea genera niveluri record ale ratei inflatiei.

Buffett a adaugat, la postul de televiziune CNBC, ca economia a fost la cateva ore de colaps in septembrie, cand criza de pe piata creditelor a ajuns la apogeu, Lehman Brothers a anuntat falimentul si gigantul American International Group a primit primul program de urgenta de salvare de la faliment, informeaza Mediafax.

"Intreaga lume a fost aproape de a intepeni", a aratat miliardarul. Totodata, Buffett a cerut bancilor "sa se comporte ca niste banci", considerand ca reluarea activitatii si creditarii obisnuite ar ajuta institutiile financiare "sa-si castige iesirea din recesiune", chiar daca actionarii se vor opune initial unor astfel de operatiuni.

"O banca care va ramane falita trebuie lasata sa devina falita", iar clientii nu trebuie sa-si faca griji in ceea ce priveste depozitele, care sunt asigurate, a mai aratat Buffett. Miliardarul considera ca "paralizarea increderii din sectorul bancar" este o atitudine "prostuta", deoarece exista mecanisme de siguranta precum asigurarea depozitelor.

La inceputul lunii martie, Buffett le-a transmis actionarilor Berkshire Hathaway ca economia "este in ruine", situatie care va persista dincolo de anul 2009. Luni, miliardarul a declarat ca economia trece printr-un scenariu "apropiat de cel mai pesimist".

Buffet si-a mentinut, totusi, optimismul pe termen lung, afirmand ca "peste cinci ani, va pot garanta ca masinaria va merge bine". "Avem cea mai grozava masinarie economica creata vreodata de om", a aratat miliardarul. Totusi, in opinia lui Warren Buffett, o redresare rapida va genera cresterea puternica a inflatiei, poate peste nivelurile atinse in urma crizei din anii '70. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#creditare, #economie, #inflatie , #stiri Berkshire Hathaway