Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Warren Buffet, pierderi de 1,53 mld dolari

Warren Buffet, pierderi de 1,53 mld dolari

Berkshire Hathaway, compania de investitii a miliardarului american Warren Buffett, a raportat duminica pierderi trimestriale de 1,53 miliarde dolari, pentru prima data in ultimii opt ani, din cauza actiunilor cumparate la companii petroliere intr-un moment inoportun, relateaza BBC News.

In primele trei luni din 2008, Berkshire Hathaway inregistrase un profit de 940 milioane dolari. Compania a suferit deprecieri de active de 1,9 miliarde dolari in primul trimestru al acestui an din cauza participatiei detinute la grupul petrolier ConocoPhillips.

Berkshire Hathaway a cumparat actiuni ale companiei petroliere inaintea ieftinirii puternice a petrolului, spre finalul lui 2008. Buffet a admis in februarie ca acordul cu ConocoPhillips a fost incheiat intr-un tmoment "extrem de nefavorabil".

Pe piata derivatelor, Berkshire Hathaway a avut pierderi de 986 milioane dolari in trimestrul I, inclusiv din tranzactiile cu obligatiuni.

Veniturile companiei au scazut cu 9,5%, la 22,8 miliarde dolari, fata de anul trecut. Berkshire Hathaway detine participatii majore si la companii precum Coca-Cola si banca Wells Fargo.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1531 ori
Citeste mai multe desprewarren buffet criza