Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA ar putea declara compania lui Warren Buffett de importanta sistemica in sectorul financiar

SUA ar putea declara compania lui Warren Buffett de importanta sistemica in sectorul financiar


Autoritatile din SUA au inceput o analiza a companiei Berkshire Hathaway, condusa de miliardarul Warren Buffett, pentru a determina daca aceasta este suficient de importanta pentru a fi declarata de importanta sistemica in sectorul financiar, au declarat surse apropiate situatiei.

In cazul in care autoritatile de reglementare decid ca Berkshire are o importantanta suficient de mare, compania ar intra sub supravegherea Rezervei Federale americane (Fed). Divizia de reasigurare a Berkshire este a patra ca marime din lume.

O decizie a autoritatilor americane ar putea fi anuntata in cateva luni

O decizie a autoritatilor americane ar putea fi anuntata in cateva luni, au adaugat sursele Bloomberg.

Un consiliu condus de seful Trezoreriei, Jacob J. Lew, evalueaza care dintre companiile nebancare ar putea ameninta stabilitatea sistemului daca ar intra in faliment. Fed poate impune cerinte mai stricte privind capitalul, indatorarea, lichiditatile, precum si efectuarea unor teste de stres pentru scenarii de criza.

"Berkshire se ocupa cu preluarea riscului. Preiau volatilitatea altora pe propriul bilant de active", a declarat Cliff Gallant, analist la Nomura Holdings.

Buffett nu a raspuns unor cereri pentru comentarii, iar un purtator de cuvant al Trezoreriei a refuzat sa comenteze, potrivit Bloomberg.

Consiliul a mai desemnat trei companii din SUA ca fiind de importanta sistemica

De la infiintare, consiliul a desemnat trei mari companii nebancare din SUA ca fiind de importanta sistemica: American International Group (AIG), Prudential Financial si divizia financiara a General Electric. MetLife, cea mai mare companie de asigurari de viata din SUA, se afla in ultima etapa a evaluarii.

Divizia de reasigurare a Berkshire, care include companii precum General Re si National Indemnity, a avut in 2012 prime nete de 16,1 miliarde de dolari, potrivit Standard & Poor's. Munich Re este cel mai mare reasigurator din lume, urmat de Swiss Re si Hannover Re.

Berkshire este, de asemenea, cel mai mare actionar la banca americana Wells Fargo, cu cele mai mari operatiuni de creditare ipotecara din SUA si la emitentul de carduri de credit American Express.

Compania condusa de Buffett avea active de 458,1 miliarde de dolari la sfarsitul lunii septembrie, potrivit datelor transmise bursei din SUA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1288 ori