"Regulile de aur" ale lui Warren Buffett

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 12:10
3672 citiri
"Regulile de aur" ale lui Warren Buffett

Warren Buffett, poate cel mai mare investitor din lume, motiv pentru care a si fost botezat cu porecla "Oracolul din Omaha", spunea la una din reuniunile actionarilor Berkshire Hathaway ca secretul bogatiei este sa fii lacom cand altii se tem si sa-ti fie teama cand altii sunt lacomi. Pentru investitori, cuvintele lui Warrent Buffett sunt litera de lege. Iata cateva din principiile investitionale pe care mizeaza Buffett.

Nu-ti face griji din cauza inflatiei - investeste in ceea ce trebuie

Sees Candies, una din companiile Berkshire, este una din companiile care scoate bani "pe banda rulanta" si are o mare putere de stabilire a preturilor pe piata.

Cand Warren Buffet vede o crestere a inflatiei la orizont, acesta identifica rapid si intreprinderile care pot ridica preturile pe piata si investeste in ele.

Buffet voteaza pentru America

In opinia miliardarului, America este cel mai bun loc unde un investitor isi poate creste afacerea, oricat de greu ar fi in acest moment.

Buffett a declarat ca, daca ar avea posibilitatea de a alege sa se nasca oriunde in alta lume, in orice moment din istorie, ar alege America.

Aurul e tot ce conteaza

Daca tot aurul din lume ar fi reprezentat sub forma unui cub, acesta ar avea muchia de 20 de metri si ar valora aproximativ 8000 miliarde de dolari.

Cu banii pe care i-ai primi pe cub, ai putea cumpara de 10 ori Exxon Mobile, toate terenurile agricole din SUA si ti-ar mai ramane 1000 miliarde de dolari in buzunar.

In opinia lui Buffet,  aurul este o investitie atragatoare.

Cumpara cand ceilalti vand

"Am investit o multime de bani pentru a lucra in haos in ultimii doi ani. A fost o perioada ideala pentru investitori. Un climat in care frica domneste este perfect pentru investitori. Marile oportunitati vin rar. Cand ploua cu aur, cauta o galeata", spune Oracolul din Omaha.

Secretul lui Buffett este rabdarea

"Cand toti cumpara, nu te repezi sa faci cat mai multe achizii, fiindca pretul explodeaza".

Valoare, valoare, valoare

In cele din urma, ceea ce conteaza in investitii este ceea ce platesti pentru o afacere si ceea ce castigi din ea in urmatoarele doua decenii.

Buffett reaminteste investitorilor ca el si vicepresedintele Berkshire, Charlie Munger, evita intreprinderile ale caror contracte futures nu pot fi evaluate, indiferent cat de incitante ar fi produsele acestora.

Majoritatea investitorilor care au pariat pe industria auto in 1910, sau pe avioane in 1930 au pierdut, chiar daca acele produse au schimbat lumea.

Cresterea dramatica nu conduce intotdeauna la marje de profit ridicate.

"Calca" pe urmele lui Buffett

Pare destul de simplu, insa circul mediatic in jurul tranzactiei controversate Lubrizol, care a rezultat in plecarea celui care ar fi putut fi succesorul lui Buffett,  ridica un semn de intrebare. Warren Buffet a facut fata unui “val” de intrebari atat din partea actionarilor cat si din partea media, in urma acestui eveniment.

Modul in care Buffett a "stins" criza dovedeste inca o data abilitatile omului de afaceri.

Sfatul pe care Buffet il ofera investitorilor este ca atunci cand se confrunta cu o criza, de orice fel, sa fie deschisi si sa raspunda provocarilor.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#warren buffett, #sfaturi, #reguli, #investitori, #oracolul din omaha, #berkshire hathaway, #companii, #investitii, #criza , #stiri Berkshire Hathaway