Patriciu a intrat in Forbes

Joi, 06 Martie 2008, ora 17:47
1812 citiri
Patriciu a intrat in Forbes

Omul de afaceri se situeaza pe pozitia 462 in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, realizat de prestigioasa revista americana. Averea lui Patriciu este estimata la 2,5 miliarde de dolari.

Magnatul, in varsta de 57 de ani, a fost inclus in clasament in urma vanzarii unei participatii majoritare la grupul Rompetrol, catre compania KazMunaiGas din Kazahstan. Un alt afacerist roman, care se afla in clasamentul realizat de Forbes, este Ion Tiriac. 

Fostul tenisman se situeaza pe locul 962, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.


Mai mult, in Top 300 Cei mai Bogati Romani, publicat de revista Capital, Dinu Patriciu s-a plasat pe prima pozitie, cu o avere estimata la 3,1-3,3 miliarde dolari, fiind urmat de Gigi Becali (2,8-3 miliarde dolari) si Ion Tiriac, cu 2,2-2,4 miliarde dolari.


Bill Gates, detronat de Warren Buffett


Presedintele corporatiei Berkshire Hathaway, supranumit si "oracolul din Omaha", are o avere estimata la 62 de miliarde de dolari.


Astfel, Warren Buffett i-a luat locul lui Bill Gates in fruntea clasamentului celor mai bogati oameni din lume. Clasat pe locul doi anul trecut, presedintele corporatiei Berkshire Hathaway l-a depasit cu 4 miliarde pe proprietarul Microsoft, care s-a aflat in fruntea clasamentului timp de 13 ani.


Averea lui Warren Buffett a crescut intr-un an cu 10 miliarde, in timp ce Gates a fost mai putin norocos si a ajuns pe pozitia a treia: veniturile sale au crescut cu doar 2 miliarde.


Mai mult, locul doi in top-ul miliardarilor a fost ocupat de mogulul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim, a carui cifra totala de afaceri a ajuns la 60 de miliarde de dolari.  


Clasamentul Forbes include averi de minim un miliard de dolari si cuprinde 1.062 de persoane, valoarea totala a averilor ridicandu-se la 4,4 mii de miliarde dolari.


In clasament exista 469 de oameni de afaceri americani, iar restul de 656 miliardari din top sunt din afara Statelor Unite ale Americii. Rusia ocupa locul doi in clasamentul tarilor, cu 87 de miliardari in dolari, Moscova fiind acum centrul mondial al acestora, in capitala rusa traind acum mai multi miliardari decat in New York.

Cel mai tanar miliardar este Mark Zuckerberg, in varsta de 23 de ani, fondatorul siteului de socializare Facebook, acesta avand o avere estimata la 1.5 miliarde dolari. Pe vremea cand era student, Mark a infiintat un site destinat studentilor de la Harvard, un site cu circuit inchis prin care studentii puteau tine legatura intre ei online.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...