Moody's a coborat ratingul Berkshire Hathaway

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 15:58
1244 citiri
Moody's a coborat ratingul Berkshire Hathaway

Agentia de evaluare Moody's a coborat joi ratingul pentru datorii al companiei Berkshire Hathaway, detinuta de miliardarul Warren Buffet, de la 'Aaa' la 'Aa2', scrie BBC News.

Buffet a admis luna trecuta ca a facut o serie de greseli "prostesti" in 2008, cand profitul Berkshire a scazut cu 62%, avand astfel cea mai slaba performanta financiara din cei 44 de ani de activitate.

Actiunea este notabila, cu atat mai mult cu cat Berkshire este un investitor semnificativ al Moody's.

Perspectiva asupra posibilitatii companiei de a-si plati datoriile este stabila, ceea ce presupune ca Moody's nu va reduce ratingul Berkshire prea curand.

In scrisoarea anuala catre investitori, Buffet a declarat ca printre greselile sale se numara si cumpararea de participatii in doua banci irlandeze si investitii in compania petroliera Conoco Philips, cand pretul petrolului atinsese un maxim record.

Berkshire are in portofoliu actiuni ale unor institutii financiare precum Goldman Sachs, American Express si Wells Fargo, ale caror performante financiare au avut de suferit.

Buffet, al doilea cel mai bogat om din lume, conform unui top Forbes, detine si participatii in companii precum Coca-Cola sau Swiss Re.

 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #berkshire, #buffet, #companii, #participatii , #stiri Berkshire Hathaway