La inceputul saptamanii, presa financiara din toata lumea anunta decizia celebrului George Soros de a returna fondurile clientilor externi care apelau la serviciile fondului sau de hedging. In viitor, Soros se va ocupa numai de banii familiei sale.
Analistii au si inceput sa speculeze motivele pentru care "Omul care a spart Banca Angliei" a luat aceasta decizie. Multi cred ca alegerea a avut la baza schimbarea regulamentelor de pe piata americana.In urma cu cateva luni, aceeasi decizie de returnare a capitalurilor externe a fost luata si de investitorul Carl Icahn.
Cu aceste doua exemple ca pretext, The Street se intreaba ce va face in continuare Warren Buffett.
Succesiunea lui Buffett este unul dintre cele mai mare mistere ale taramului financiar.
Ilustrul investitor si filantrop nu s-a speriat niciodata de presa.
Totusi, cand vine vorba despre cine va prelua conducerea Berkshire Hathaway, Buffett prefera sa taca.
Desi i-a asigurat pe investitori ca viitorul lider a fost deja ales, miliardarul a punctat si ca numele este intr-un plic sigilat, trimis departe de sediul din Omaha.
La sfarsitul anului 2010, lumea a avut parte de o imagine cu ceea ce se va intampla cu Berkshire Hathaway, in era post-Buffett.
Atunci, celebrul investitor a anuntat ca un manager de fonduri nu foarte cunoscut, Todd Combs, va deveni noul sef pe investitii.
La data acelui anunt, Buffett a explicat ca, dupa plecarea sa, pozitiile de presedinte, CEO si sef de investitii ai Berkshire Hathaway vor fi ocupate de persoane distincte.
Totusi, daca ar fi sa ne luam dupa planurile Oracolului din Omaha, problema succesiunii poate sa mai astepte 20 de ani.
Warren Buffett spune ca doreste sa lucreze pana la varsta de 100 de ani.