Buffett: dezastrul din Japonia, o oportunitate "extraordinara"

Luni, 21 Martie 2011, ora 11:22
2541 citiri
Buffett: dezastrul din Japonia, o oportunitate "extraordinara"

Miliardarul Warren Buffett crede ca recentul cutremur din Japonia este un eveniment "extraordinar" care creeaza oportunitati importante pentru investitorii care tintesc companiile japoneze.

Japonia, a treia economie a lumii, inca se zbate sa restabileasca starea de control la centrala nucleara de la Fukishima, grav afectata de cutremurul din 11 martie, informeaza Reuters.

"Va avea nevoie de timp pentru reconstructie, dar viitorul economic al Japoniei nu va fi schimbat", a declarat Warren Buffett, aflat in vizita intr-o fabrica sud-coreeana. "Daca as avea actiuni la firme japoneze, nu le-as vinde."

"Oracolul din Omaha" a mai spus ca evenimentele "extraordinare", de tipul dezastrelor naturale, creeaza oportunitati de cumparare. "Am vazut asta in SUA, in tot restul lumii. Japonia nu va fi o exceptie".

Grupul Berkshire Hathaway, infiintat de Buffett, se afla intr-o continua cautare de achizitii, in toata lumea.

Saptamana trecuta, a cumparat producatorul de aditivi Lubrizol, pentru 9 miliarde de dolari.

"Mr. Buffet: Daegu Loves You"


Pe locul trei in topul celor mai bogati oameni din lume, Warren Buffett analizeaza si posibilitatea de a face achizitii in Coreea de Sud.

Spre deosebire de alti investitori straini, miliardarul american a fost primit cu aplauze din partea sud-coreenilor obisnuiti, atunci cand a coborat din avionul sau personal pe aeroportul din Daegu.

Multi au ramas cu amintiri neplacuta din perioada crizei financiare din Asia, din urma cu 13 ani, cand un acord cu FMI a salvat tara, dar a lasat-o fara zeci de mii de locuri de munca.

Unele fonduri de investitii americane au profitat de situatie si au cumparat ieftin tot ce au putut, in Coreea de Sud. In consecinta, au fost numiti "vulturi".

Nu insa si Buffett, care se va intalni cu presedintele Lee Myung-bak in Seul, inainte sa plece spre India.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berkshire hathaway, #cutremur, #dezastru japonia, #japonia, #miliardar american warren buffett, #warren buffett , #stiri Berkshire Hathaway