Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profit in crestere cu 46% pentru holdingul lui Warren Buffet

Profit in crestere cu 46% pentru holdingul lui Warren Buffet


Grupul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul american Warren Buffett, a obtinut un profit net de 4,54 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, in urcare cu 46% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, datorita derivatelor financiare si operatiunilor feroviare.

Astfel, profitul a crescut de la 3,11 miliarde de dolari la 4,54 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de companie, citat de Bloomberg.

Holdingul controleaza aproximativ 80 de companii, cu activitati diversificate, de la asigurari si tranzactii financiare la transporturi feroviare de marfa, energie si productia de bunuri de consum.

Berkshire a beneficiat de revenirea economiei SUA si de cresterile de pe burse, care au contribuit la majorarea valorii investitiilor lui Warren Buffett si ale directorilor sai. Principalele operatiuni comerciale ale grupului, precum operatorul feroviar Burlington Northern Santa Fe, asiguratorul auto Geico sau compania de utilitati MidAmerican Energy Holding, au activitati aproape exclusiv in SUA.

Actiunile Berkshire au urcat cu 32% de la inceputul acestui an, fata de un avans de 20% al indicelui S&P 500 al bursei de la New York.

Pariurile promovate de Buffett pe pietele derivatelor financiare au generat profituri de 390 milioane de dolari in trimestrul al doilea, fata de o pierdere de 1,17 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Buffett a extins in acest an afacerile Berkshire prin achizitii importante, printre care producatorul de ketchup HJ Heinz si o companie de utilitati din Nevada.

Portofoliul de actiuni al grupului este evaluat ka 103,3 miliarde de dolari la jumatatea anului, fata de 97,2 miliarde de dolari la finele lunii martie.

In urma achizitiilor din acest an, lichiditatile Berkshire au scazut cu 27% in trimestrul al doilea, la 35,7 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1264 ori