Consumul de bere din Romania a scazut cu 11% in S1

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 16:23
1772 citiri
Consumul de bere din Romania a scazut cu 11% in S1

Consumul de bere din Romania a scazut cu 11% in primul semestru al acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, intregul sector al berii inregistrand un volum de vanzari de circa opt milioane hectolitri, potrivit asociatiei "Berarii Romaniei".

Membrii asociatiei (Bergenbier, Heineken Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries si Ursus Breweries), au vandut 7,4 milioane de hectolitri de bere in prima jumatate a anului 2010, ceea ce inseamna o scadere de 11% fata de primul semestru al lui 2009, cand volumul vanzarilor era de 8,3 milioane de hectolitri.

Potrivit sursei citate, criza economica generala a afectat si piata berii din Romania si a determinat schimbari ale obiceiurilor de consum ale romanilor, o parte dintre acestia iesind mai putin in oras, alegand varianta consumului acasa.

"Romanii au continuat si in acest an sa aiba un comportament de consum conservator, perspectiva adancirii recesiunii economice punand si mai multa presiune pe bugetele personale", a declarat Jan Derck van Karnebeek, presedintele asociatiei "Berarii Romaniei".

Nici din punct de vedere al conditiilor meteo primul semestru nu a fost favorabil consumului de bere, vremea fiind in general mai rece si ploioasa.

"Este greu de apreciat in acest moment cum va evolua sectorul berii pana la finele anului. Pe langa obiectivele de mentinere a sectorului, vom continua promovarea culturii berii in Romania, precum si educarea consumatorilor privind consumul responsabil de bere", a adaugat van Karnebeek.

Piata berii din Romania a scazut anul trecut cu 13%, revenind la cifrele inregistrate in 2006, adica la un volum de 17,6 milioane hectolitri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consum bere romania , #stiri Bergenbier