Pretul aurului a inregistrat cea mai mare scadere din decembrie 2008

Miercuri, 24 August 2011, ora 21:30
2560 citiri
Pretul aurului a inregistrat cea mai mare scadere din decembrie 2008

Aurul a inregistrat cea mai mare scadere din ultimele 18 luni, pe piata din New York, pe fondul speculatiilor ca pietele financiare ar putea sa se stabilizeze, fapt care a mai scazut din apetitul investitorilor pentru metalul pretios.

Pretul aurului a scazut cu 5 procente in ultimele doua zile, anuland castigurile din ultimele doua saptamani care au ridicat valoarea metalului cu 16 procente pana la un pret record de 1,917.90 dolari pe uncie, potrivit Bloomberg.

La data de 16 august, Wells Fargo & Co sustinea ca cererile speculative de la investitori au impins piata catre starea de "balon" pe punctul de a exploda.

Pretul pentru livrarile din luna decembrie au scazut cu 72,30 de dolari, adica 3,9% pana la 1,789 dolari pe uncie, la ora 12:11 in New York.

Dolarul a crescut in fata a sase mari monede pe fondul speculatiilor privind discursul sefului Fed Ben Bernanke care ar putea spune ca banca centrala este dispusa da acorde stimuli economiei.

Aurul a castigat 31 de procente in 2011, in conditiile in care criza globala a datoriilor si nelinistea de pe piete a crescut apetitul investitorilor fata de metalul pretios.

#aur, #pret aur, #scadere pret aur , #stiri Ben Bernanke