Petrolul se ieftineste cu 3 dolari

Joi, 23 Iunie 2011, ora 16:22
1163 citiri
Petrolul se ieftineste cu 3 dolari

Petrolul s-a ieftinit cu 3 dolari, pe fondul revizuirii in scadere a estimarilor referitoare la cresterea economiei SUA in acest an si a reducerii productiei industriale din China, anunta Reuters.

Cotatia petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a scazut cu 3,59 dolari, la 110,62 dolari pe baril, iar la ora 12:00 GMT era tranzactionat la circa 111 dolari pe baril.

Petrolul destinat pietei americane a fost cotat in scadere cu 2,76 dolari, la 92,67 dolari pe baril.

Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a revizuit miercuri in scadere estimarile privind cresterea PIB la 2,7-2,9% pentru acest an, de la ritmul de 3,1-3,3% prognozat in aprilie, iar pentru 2012 banca anticipeaza o crestere economica de 3,3-3,7%, usor mai atenuata fata de cifrele de 3,5-4,2% prezentate anterior.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, nu a oferit niciun indiciu privind continuarea masurilor de stimulare petnru accelerarea cresterii, ceea ce a dezamagit investitorii si a influentat negativ pietele marfurilor, de la aur la petrol.

"Nu vad nimic care sa stimuleze piata petrolului", a declarat Robert Montefusco, broker la firma Sucden Financial din Londra.

El a aratat ca preturile au fost prea ridicate o lunga perioada de timp, iar toti factorii fundamentali indica declinul pietei.

Presiunile asupra cotatiei petrolului au fost amplificate de aprecierea dolarului, din cauza crizei datoriilor suverane din Europa, si datele negative din industria chineza.

Petrolul a fost cotat miercuri in crestere cu 3%, in urma unor date privind scaderea stocurilor de titei si benzina in SUA.

#petrol, #pretul petrolului, #pretul carburantilor , #stiri Ben Bernanke