Guvernul Statelor Unite a prezentat noul design al bancnotei de 100 de dolari

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 12:00
1259 citiri
Guvernul Statelor Unite a prezentat noul design al bancnotei de 100 de dolari

Guvernul Statelor Unite a prezentat miercuri, la Washington, noul design al bancnotei de 100 de dolari, care inglobeaza tehnologie avansata pentru combaterea falsificarii si va intra in circulatie din luna februarie a anului viitor, se arata intr-un comunicat al autoritatilor din SUA, precizeaza Mediafax.

"La fel ca in cazul redesenarilor anterioare ale bancnotelor americane, aceasta hartie incorporeaza cea mai buna tehnologie disponibila, pentru a ne asigura ca suntem cu un pas inaintea falsificatorilor", a declarat secretarul general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, in comunicatul transmis de Departamentul Trezoreriei, Consiliul de Guvernatori al Sistemului Federal Reserve si Serviciul Secret american.

La randul sau presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a afirmat ca vechile bancnote nu vor iesi din circulatie odata cu lansarea noului design, programata pentru 10 februarie 2011.

"Cand noul design va fi lansat, pe 10 februarie 2011, cele aproximativ 6,5 miliarde de bancnote vechi de 100 de dolari, aflate deja in circulatie, vor ramane in circulatie. Utilizatorii monedei americane trebuie sa stie ca nu vor fi nevoiti sa schimbe vechile bancnote de 100 de dolari pe unele noi, atunci cand acestea vor intra in circulatie", a aratat el.

Dintre numeroasele imbunatatiri ale noului design, cele mai importante sunt banda 3-D de securitate si "clopotul din calimara".

Noua banda de securitate contine imagini cu clopote si bancnote de 100 de dolari care se schimba intre ele odata cu inclinarea bancnotei, iar holograma "clopotul din calimara" reprezinta un clopot care isi schimba culorile, apare si dispare intr-o calimara din cupru, de asemenea la inclinarea hartiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancnote 100 dolari design imbunatatiri , #stiri Ben Bernanke