Discursul lui Bernanke dezamageste pietele

Vineri, 26 August 2011, ora 17:33
3315 citiri
Discursul lui Bernanke dezamageste pietele

Seful Rezervei Federale, Ben Bernanke a declarat ca Fed este pregatita sa apeleze la masuri aditionale pentru a contribui la refacerea economica a SUA, dar a ezitat sa dezvolte problema unei noi runde de usurare cantitativa.

In mult-asteptatele declaratii a sefului Fed de la Wyoming nu s-a regasit nici promisiunea unei viitoare runde de usurare cantitativa si nici posibile interventii pregatite de Federal Reserve.

In conditiile in care economia sufera de o incetinire accentuata a cresterii, iar pietele de capital sunt supuse la un tratament de "corectie" de vara, discursul lui Bernanke parea sa fie un deschizator de drumuri pentru viitorul economic, conform CNBC.

In loc sa indeplineasca asteptarile, Bernanke a reiterat discursurile sustinute de oficialii Fed pana acum si si-a exprimat ingrijorarea pentru ritmul refacerii economiei.

In plus, el a spus ca se asteapta la o crestere in cea de-a doua jumatate a acestui an. Daca semnele aparute nu se vor materializa curand, comitetlul Open Market al Fed va lua in considerare masuri aditionale in cadrul intalnirii care va avea loc in septembrie.

Bernanke a declarat ca inflatia SUA va ramane, cel mai probabil sub 2%, asa cum era de asteptat.

Pietele au cazut drastic, odata cu vestea ca Fed nu va apela la cel de-al treilea val de usurare cantitativa (QE3), asa cum se astepta toata lumea, iar indicele industrial Dow Jones a scazut cu peste 150 de puncte.

In cadrul intalnirii anuale din 2010, Bernanke anunta cea de-a doua runda de usurare cantitativa (QE2), ceea ce a dus la o crestere sensbila a pietelor de capital. Cu toate acestea, Rezerva Federala nu a inceput runda de usurare cantitativa tocmai in noiembrie , ci cu o serie de achizitii lunare in valoare de 600 de miliarde de dolari in active de trezorerie.

In ceea ce priveste piata muncii din SUA, Bernanke a declarat ca o crestere economica nu este suficienta pentru a scadea rata somajului, aflata acum la 9,1%. Seful Fed a apelat la Washington pentru dezvoltarea de "politici proactive pozitive" pentru a rezolva problema unei piete aflate intr-o situatie de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ben bernanke, #discurs, #economia sua, #seful fed , #stiri Ben Bernanke