Care sunt motivele pentru care bursele bat in retragere

Miercuri, 24 August 2011, ora 15:51
1404 citiri
Care sunt motivele pentru care bursele bat in retragere

Bursele din SUA erau pe cale de a se linisti marti, dupa cea mai buna zi de castiguri din ultima saptamana, in conditiile in care investitorii sunt inca nelinistiti in privinta conditiilor economice.

Contractele futures ale indicilor Dow Jones, S&P si Nasdaq au fost in scadere cu peste 5 procente inainte de deschiderea bursei. Contractele futures ale burselor indica directia pe care o vor lua pietele la deschidere, la ora 9.30, potrivit Money CNN.

Bursele americane au inregistrat un avans major marti, dupa raportul FDIC care a aratat ca numarul bancilor care au inregistrat rezultate slabe a scazut pentru prima data in ultimii cinci ani.

Expertii sustin insa ca evolutia de marti nu ar trebui privita ca o schimbare-pivot in directia pietelor, adaugand ca ingrijorarea privind incetinirea cresterii economice a Statelor Unite si a unei crize a datoriilor in Europa nu a trecut inca.

Investitorii, in mod deosebit, se afla in dubiu, intrucat asteapta un discurs-cheie din partea lui Ben Bernanke, seful Federal Reserve, vineri, la intalnirea anuala de la Wyoming.

Situatia burselor pe plan global

Bursele europene au inregistrat o crestere modesta la deschidere.

Indicele Marii Britanii FTSE 100 a crescut cu 2 procente, indicele DAX al Germaniei a catigat 1 procent, iar indicele CAC 40 al Frantei a inregistrat o crestere de 0,4%.

In Asia, indicele Nikkei al Japoniei a incheiat cu o scadere de 1,1% dupa ce Moody's a retrogradat ratingul Japoniei pana la Aa3.

Agentia de rating a luat aceasta decizie invinovatind Japonia ca a contribuit la consolidarea crizei globale a datoriilor incepand din 2009 si din cauza schimbarilor politice frecvente de la conducere, care au impiedicat guvernul sa implementeze politici fiscale si economice eficiente.

Dupa retrogradare, ministrul de finante japonez Yoshihiko Noda a anuntat un nou fond de 100 de miliarde de dolari, intr-o noua incercare de a indrepta puterea monedey Yen. Fondul va fi folosit pentru a imprumuta sectorul privat si pentru a promova investitiile si expotrtul.

Retragerea s-a inregistrat si pe alte piete asiatice. Idicele Composit din Shanghai a scazut cu 0,5%, in timp ce indicele Hang Seng din Hong Kong a pierdut 2,1 procente.

Care este tendinta cursurilor valutare

Dolarul a pierdut teren in fata euro, a Yen-ului japonez si a lirei sterline.

Pretul petrolului pentru luna octombrie a scazut cu 21 de centi pana la 85,23 de dolari pe bariliu.

Contractele futures pentru aur pentru luna decembrie au scazut cu 13,50 de dolari panala 1,847.80 dolari pe uncie.

Pretul bondurilor la Trezoreria SUA a crescut, castigurile scazand la 2,13% de la valoarea de 2,14% la sfarsitul zilei de marti.

#burse, # burse sua, # burse globale, # investitii burse , #stiri Ben Bernanke