Bursele europene au deschis joi in urcare

Joi, 25 August 2011, ora 11:33
1377 citiri
Bursele europene au deschis joi in urcare

Bursele europene au deschis joi in urcare, continuand trendul ascendent pentru cea de-a patra sedinta consecutiv, datorita speculatiilor ca presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, va anunta vineri noi masuri de sprijinire a economiei Statelor Unite, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Indicele european de referinta FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,8% in debutul sesiunii, dupa ce a inchis miercuri in urcare cu 1,4%.

Indicele este insa in scadere cu 15% de la inceputul anului.

Sectorul bancar a urcat cu 1,3%.

Actiunile bancii franceze Credit Agricole s-au apreciat cu 4,4%, datorita unui profit peste estimari in trimestrul al doilea, tras insa in jos de provizioanele constituite pentru acoperirea pierderilor pe datoria de stat a Greciei.

Seful Federal Reserve participa la sfarsitul acestei saptamani la conferinta anuala a bancii centrale de la Jackson Hole, Wyoming, unde va sustine un discurs de la care investitorii asteapta noi masuri de lichiditate.

"Piata este foarte entuziasmata. Nu cred ca va fi un nou program QE, dar ar putea anunta ceva masuri de stimulare, pentru a crea locuri de munca.

Este bine ca putem privi companiile, unele oferind foarte multa valoare. Exista inca vesti proaste, dar nu sunt motive sa credem ca piata va mai scadea semnificativ", comenteaza Justin Urquhart Stewart, director la Seven Investment Management.

Actiunile Apple listate la Frankfurt au deschis in scadere cu 5,6% dupa demisia lui Steve Jobs de la conducerea companiei. Actiunile din sectorul tehnologiei vor fi urmarite atent de investitori in urmatoarele zile, fiind asteptate scaderi importante pe Wall Street.

Pietele asiatice au inchis de asemenea in urcare joi, datorita sperantelor legate de discursul lui Bernanke.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in crestere cu 1,5%, actiunile fiind sprijinite si de retragerea yenului de la maximele istorice atinse in ultimele zile fata de dolar, insa temerile privind economia persista si ar putea cauza scaderi in viitorul imediat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse europene, #burse libia, #actiuni burse europene, #burse , #stiri Ben Bernanke