Bursele asteapta cu bratele deschise discursul lui Bernanke

Vineri, 26 August 2011, ora 16:34
1612 citiri
Bursele asteapta cu bratele deschise discursul lui Bernanke

Cu doar o cateva ore inaintea discursului sefului Fed, Ben Bernanke, bursele americane se indreptau spre o deschidere indecisa, vineri. 

Indicele industrial Dow Jones stagna, contractele futures pe S&P 500 au atins o limita destul de scazuta, in timp ce contractele futures Nasdaq au crescut cu 0,1 procente inaintea deschiderii bursei, informeaza Money CNN.

Contractele futures pe bursa indica directia pe care ar putea sa o ia pietele, in momentul in care incepe sesiunea, la ora 9 30 dimineata.

In ciuda scaderilor de joi, bursele au crescut cu aproximativ trei procente in aceasta saptamana.

Starea de moment a pietelor a fost pusa pe seama sperantelor investitorilor ca Bernanke va anunta noi masuri pentru a contribui la cresterea economica, in cadrul discursului de la intalnirea anuala de la Wyoming.

"Rezerva Federala ramane in lumina reflectoarelor, in conditiile in care multi se intreaba daca oficialii Fed pot face ceva pentru a sustine cresterea economica", a declarat Bob Doll, director de strategie la BlackRock.

La intalnirea de anul trecut, Bernanke a pregatit pietele pentru cel de-al doilea program de achizitie de bonduri, care ar fi putut fi stalpul de baza pentru burse la inceputul acestui an.

Doll considera ca un nou program de achizitie de bonduri este o perspectiva putin realizabila, insa este de parere ca Fed ar putea avea alte planuri. El a adaugat ca este importanta masurarea intentiilor Fed si depistarea unei prognoze in timpul discursului de azi, sustinut de Ben Bernanke.

"Nesiguranta actiunilor din viitor ale Fed este unul dintre riscurile la care se expun investitorii", a declarat Doll, adaugand ca "Banca Centrala cel mai probabil vrea sa ramana in expectativa pana la aparitia de noi informatii, insa deteriorarea continua a pietelor financiare creste sansele ca Fed sa apeleze la o noua usurare cantitativa".

Situatia burselor la nivel Global

Bursele europene au scazut in sesiunea bursiera de dimineata. Indicele FTSE al Marii Britanii a scazut cu 1 procent, indicele DAX al Germaniei a scazut cu 2,5%, iar indicele CAC 40 al Frantei a scazut cu 1%.

Bursele asiatice au incheiat sedinta incert. Indicele Compozit din Shanghai a incheiat sesiunea cu o scadere de 0,1%, iar indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 0,9%, in timp ce indicele Nikkei din Japonia a avut o crestere de 0,3%.

Situatia cursurilor valutare

Dolarul a scazut in fata euro, a yenului Japonez si a lirei sterline.

Pretul petrolului pentru livrarile din octombrie a scazut cu 40 de centi, la 84,93 de dolari pe bariliu.

Contractele futures ale aurului pentru livrarile din luna decembrie au crescut cu 23.30 de dolari, pana la 1,786.50 de dolari/uncia.

Pretul certificatelor la Trezoreria SUA cu maturitate la 10 ani a crescut usor, impingand randamentul catre o scadere la 2,21%, de la valoarea de 2,22% inregistrata la sfarsitul zilei de joi.

#bernanke, #burse americane, #burse europene, #buse, #discurs sef fed , #stiri Ben Bernanke