Bursele americane au deschis prima sedinta din 2010 in urcare, sustinute de scumpirea petrolului

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 17:44
1203 citiri
Bursele americane au deschis prima sedinta din 2010 in urcare, sustinute de scumpirea petrolului

Bursele americane au deschis prima sedinta din acest an in crestere puternica, sustinute de scumpirea materiilor prime si de declaratiile presedintelui Federal Reserve, ce a facut apel la reformarea sistemului de reglementare financiara, relateaza NewsIn.

Dupa primele minute ale sedintei, indicele Dow Jones crestea cu 0,81%, la 10.512,31 puncte, indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, avansa cu 1,39%, la 2.300,67 puncte, iar indicele mai extins S&P 500 crestea cu 1,04%, la 1.126,75 puncte.

Pretul petrolului a crescut luni la 81 dolari/baril, cal mai inalt nivel din ultimele doua luni, dupa vestile potrivit carora Rusia a oprit tranzitul catre Belarus. Materiile prime au fost sustinute si de deprecierea dolarului, care a pierdut 0,5% in fata unui cos valutar format din principalele monede utilizate la nivel mondial.

In prima zi de tranzactionari, investitorii asteapta statisticile cu privire la cheltuielile din sectorul constructiilor in luna noiembrie si indicele productiei manufacturiere din luna decembrie, calculat de Institute for Supply Management. Duminica, presedintele bancii centrale americane, Ben Bernanke, a cerut reformarea sistemului de reglementare financiara, sustinand ca supravegherea insuficienta a avut un rol mai mare in aparitia bulei ipotecare din Statele Unite decat politica monetara permisiva.

In Europa, indicii principalelor burse inregistrau cresteri puternice in jurul orei 16.30, ora Romaniei: FTSE 100, al pietei londoneze, castiga 0,90%, indicele DAX, de la Frankfurt, crestea cu 0,81%, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, avansa cu 1,25%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, # petrol, # tranzit, # investitori , #stiri Ben Bernanke