Bernanke: Comprimarea economiei americane da semne de temperare

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 16:41
1697 citiri
Bernanke: Comprimarea economiei americane da semne de temperare

Presedintele bancii centrale americane Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus ca exista semne ca "declinul accelerat" al economiei americane incetineste, acesta fiind un posibil prim pas in revenirea din cea mai grava recesiune a ultimelor decenii, relateaza Bloomberg.

"Sunt optimist in ceea ce priveste economia noastra. Conditiile economice din prezent sunt dificile, insa fundamentele economiei sunt puternice si nu ne confruntam cu probleme ce nu pot fi depasite prin analiza, rabdare si perseverenta", a spus Bernanke intr-un discurs rostit luni in Atlanta.

Banca centrala americana urmareste sa readuca stabilitatea financiara, aceasta fiind o conditie necesara pentru revenirea economiei, a mai spus presedintele Federal Reserve. Economistii consultati de Bloomberg News estimau ca ritmul comprimarii economice a incetinit in primul trimestru al acestui an, de la nivelul anual de 6,3% inregistrat in al patrulea trimestru din 2008.

Pentru a ajuta la iesirea din recesiune, Federal Reserve a decis sa cumpere credite impotecare in valoare de 1.450 miliarde dolari si titluri de stat de 300 miliarde dolari, dupa ce a coborat dobanda de politica monetara aproape de zero.

"Recent, am observat semne de posibila incetinire a declinului economic, de exemplu, in statisticile cu privire la vanzarile de locuinte, la constructiile de case si la cheltuielile de consum, inclusiv vanzarile de autoturisme noi.

Redresarea activitatii economice este primul pas catre revenire", a spus Bernanke. Totodata, Bernanke a spus ca nu se poate inregistra o revenire sustenabila fara stabilizarea sistemului financiar si a pietelor de credit, precizand ca se inregistreaza progrese si in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bernanke, # economie, # comprimare, # dobanda, # titluri, # credite ipotecare , #stiri Ben Bernanke