Ben Bernanke, victima unui furt de identitate

Joi, 27 August 2009, ora 09:59
1514 citiri
Ben Bernanke, victima unui furt de identitate

Presedintele bancii centrale americane (Fed), Ben Bernanke, a fost victima unui furt de identitate bancara, a anuntat, miercuri, un purtator de cuvant al Rezervei Federale, confirmand o informatie publicata de saptamanalul american Newsweek, informeaza AFP.

Potrivit Newsweek, incidentul dateaza din vara lui 2008, cand sotiei lui Bernanke i s-a furat poseta, in care se afla un carnet de cecuri aferente contului comun al celor doi. "Cateva zile mai tarziu, cineva a inceput sa emita cecuri din contul familiei Bernanke", scrie revista intr-un articol publicat in pagina electronica.

Publicatia nu precizeaza valoarea fraudei a carei victima a fost familia Bernanke, dar informeaza ca aceasta a fost tinta unui grup de raufacatori care au furat in total "peste 2,1 milioane de dolari de la persoane care nu banuiau nimic, precum si de la zece institutii financiare din tara".

Intr-un comunicat adresat publicatiei si a carui autenticitate a fost confirmata de un purtator de cuvant al Fed, Ben Bernanke a recunoscut ca familia sa a fost victima unei escrocherii. "Furturile de identitate constituie un delict serios care afecteaza milioane de americani in fiecare an.

Familia noastra a fost doar una dintre cele 500 (de victime fizice sau morale) ale unei retele de infractori", a afirmat el, salutand activitatea desfasurata de fortele de ordine care combat acest flagel. Conform documentelor publicate de justitia americana, in acest dosar au fost arestate zece persoane.

Ele si-au recunoscut faptele si urmeaza sa fie judecate. Procesul verbal al afacerii arata ca unul dintre inculpati, arestat in octombrie 2008 pentru furt de identitate in cadrul utilizarii de cecuri personale ale unei persoane identificate cu initialele "B.B.", incasase un cec al acestei persoane cu o valoare de 900 de dolari in august 2008, dupa ce aceasta depusese plangere pentru "jaf" la Washington.

Procesul verbal nu precizeaza valoarea altor cecuri prelevate din contul lui "B.B.", dar arata ca raufacatorul care a incasat cecul a reusit sa obtina "pana la 50.000 de dolari pe zi" intre 2006 si momentul arestarii.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ben, #bernanke, #victima, #furt, #identitate, #fed , #stiri Ben Bernanke