Ben Bernanke nu e adeptul nationalizarii bancilor falimentare

Joi, 26 Februarie 2009, ora 10:19
1582 citiri
Ben Bernanke nu e adeptul nationalizarii bancilor falimentare

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus miercuri in fata Congresului ca nu crede intr-o nationalizare a bancilor si a subliniat ca problemele acestora pot fi rezolvate prin masurile actuale de sustinere, scrie AFP.

"Este posibil ca statul sa preia o participatie minoritara in Citigroup sau in alte banci, dar avem instrumentele necesare pentru a ne asigura ca vom obtine rezultate dorite in ceea ce priveste imbunatatirea performantelor acestor institutii", a spus Bernanke.

Oficialul american a subliniat ca pot fi folosite instrumentele deja existente pentru ca bancile sa fie viabile pe termen lung. Bernanke a spus marti ca exista o perspectiva rezonabila ca recesiunea din Statele Unite sa ia sfarsit in acest an, daca interventia statului da rezultate. Seful Fed a indicat ca mizeaza pe diverse initiative ale autoritatilor pentru sustinerea economiei si a pietelor financiare.

"Este esential sa continuam eforturile de relansare bugetara printr-o actiune ferma a statului, cu scopul de a stabiliza institutiile financiare si pietele", a spus presedintele Federal Reserve. 

#banca, #recesiune, #sustinere , #stiri Ben Bernanke