1 american din 10 e somer

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 17:03
1688 citiri
1 american din 10 e somer

Angajatorii din Statele Unite au suprimat luna trecuta mai multe locuri de munca decat indicau estimarile, iar rata somajului a atins un nou maximum al ultimilor 26 de ani, punand sub semnul intrebarii sustenabilitatea revenirii economiei, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Rata somajului a crescut cu 9,8%, cel mai mare nivel din 1983, de la 9,7% in august - de asemenea un varf al ultimilor 26 de ani, arata datele publicate vineri de Departamentul Muncii.

Numarul locurilor de munca a scazut cu 263.000, dupa un declin revizuit la 201.000 locuri de munca in luna precedenta.

Presedintele bancii centrala americane (Federal Reserve), Ben Bernanke, a declarat joi ca revenirea ar putea sa nu fie suficient de puternica pentru a determina scaderea 'sustenabila' a somajului, indicand ca banca centrala va retrage lent miile de miliarde de dolari injectate in economie.

"Numai companiile profitabile vor face angajari, si nu avem nicio certitudine ca firmele vor fi profitabile anul viitor. Cheltuielile de consum vor fi limitate de veniturile mai mici", a declarat Guy LeBas, economist sef in cadrul Janney Montgomery Scott LLC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somer, #sua, #someri, #somaj, #america, #bernake , #stiri Ben Bernanke