Zeci de bucuresteni se tem ca pierd avansul dat pentru Prima Casa

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 23:36
1860 citiri
Zeci de bucuresteni se tem ca pierd avansul dat pentru Prima Casa

Zeci de bucuresteni stau la coada la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii pentru a nu pierde avansul dat in programul Prima casa.

Ei incearca sa obtina macar o copie a deciziei de garantare pe care sa o duca la banca. In caz contrar, ei risca sa piarda avansul dat proprietarilor pentru ca le expira antecontractele, informeaza Ziarul Financiar.

Conform legii, Fondul este obligat sa trimita decizia de garantare in maxim cinci zile de la primirea dosarelor de la banci, dar oamenii de la cozi spun ca asteapta de peste trei saptamani un raspuns.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii spune ca vinovate de situatie sunt bancile implicate in program.

"Azi am dat inapoi 103 de dosare pe care le-am primit de la BCR. Dosarele pe care ni le-au trimis sunt incomplete, iar noi le-am tinut pana acum in speranta ca ne vor trimite ulterior si informatiile lipsa", a declarat Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM, pentru Ziarul Financiar.

#apartament, #casa, #imobiliare, #locuinta, #prima , #stiri BCR

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem