Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Wimmer - BCR se va lista la bursa dar nu acum

Wimmer - BCR se va lista la bursa dar nu acum
Banca Comerciala Romana (BCR) nu vrea sa se listeze acum la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) deoarece nu este un moment bun, insa va respecta termenul limita de intrare, stabilit pentru octombrie 2009, a declarat fostul presedinte executiv al bancii, Manfred Wimmer.

"Conform contractului de privatizare avem obligatia sa listam BCR la Bursa de Valori Bucuresti pana in octombrie 2009, insa acum nu este un moment bun pentru listare - dar oricare ar fi mediul pe bursa ne vom tine promisiunea", a spus Wimmer cu ocazia preluarii mandatului de presedinte executiv al BCR de catre Dominic Bruynseels."Nu s-a hotarat inca modalitatea listarii BCR la Bursa de Valori Bucuresti. Aceasta va depinde de mediul de piata din momentul respectiv. Vom face o crestere de capital doar daca nevoile BCR o vor cere, nu neaparat in scopul listarii la bursa", a mai spus fostul presedinte executiv al BCR. El a adaugat ca rata de solvabilitate a BCR este de 11%, "dar nu inseamna ca avem nevoie de o crestere de capital foarte curand".Wimmer a mai spus ca listarea nu ar fi favorabila, in prezent, avand in vedere contextul bursier international si mai ales cel din Romania."Dorim sa introducem SIF-urile in consiliul de supraveghere al BCR. Pana in prezent nu au fost discutii cu SIF-urile pentru prealuarea actiunilor BCR de catre Erste Bank de la acestea, insa am dezvoltat o distributie a raspunderilor", a mai spus Wimmer.Creditarea in franci elvetieni, o activitate iresponsabilaCu aceeasi ocazie, Wimmer a declarat ca BCR a ales sa nu ofere produse de creditare in franci elvetieni sustinand ca este o activitate iresponsabila pe piata romaneasca.El  a precizat ca scaderea cotei de piata a BCR pe segmentul de creditare este cauzata, in parte, si de faptul ca banca nu a oferit acest tip de produse, dar a explicat ca "depinde de noi sa nu intram in unele tranzactii cu grad ridicat de risc".Wimmer a adaugat ca toate imprumuturile de pana la 40 milioane euro acordte de BCR sunt aprobate la nivel local, de reprezentanti ai conducerii bancii din Romania. Creditele care depasesc acest nivel sunt trimise, insa, spre aprobare in Austria.Cat priveste operatiunile cu aur oferite de BCR, Wimmer a explicat ca acestea reprezinta un serviciu de infrastructura, iar banca nu se axeaza pe tranzactiile cu aur in Romania, cu toate ca BCR are acelasi nivel de tranzactii cu cel al bancii din Austria.


 


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1247 ori