Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vrei sa platesti mai repede, te costa!

Vrei sa platesti mai repede, te costa!

Din 2010, bancile nu vor mai percepe comision pentru rambursarea anticipata a creditului. Dar pana atunci, BRD, BCR si Raiffeisen percep cele mai mari comisioane, aplicate in functie de perioada in care se ramburseaza imprumutul, de tipul creditului si de dobanda.

Astfel, la Creditul Rezidential, contractat in lei sau in euro, BCR percepe un comision de rambursare de 4,5% in primii 3 ani. Comisionul scade la 3%, in cazul in care imprumutul este returnat intre 3 si 5 ani, iar intre 5 si 10 ani comisionul ajunge la 2,5%. La o perioada de peste zece ani taxa este de 2%, scrie Cotidianul.

Creditele de nevoi personale "Divers Extra" si "Super BCR", comisioanele variaza in functie de tipul dobanzii.

Imprumuturile de nevoi personale, acordate de BRD, au un comision de rambursare anticipata de 3%, pe toata durata creditului.

La creditul ipotecar se percepe un comision de rambursare anticipata de 5% in primii doi ani, care scade pana la 4%, pentru imprumuturile rambursate dupa o perioada cuprinsa intre 2 si 10 ani, iar daca imprumutul este returnat dupa 20 de ani taxa scade la 1%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1114 ori
Citeste mai multe desprebanci bcr brd comisioane credite imprumuturi