Vicepresedinte BCR: Relansarea economica s-ar fi amanat fara continuarea Primei Case

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 17:14
1559 citiri
Vicepresedinte BCR: Relansarea economica s-ar fi amanat fara continuarea Primei Case

Relansarea economica a Romaniei s-ar fi amanat fara o continuare a programului Prima Casa, in conditiile in care sectorul imobiliar este unul dintre putinele sectoare care creeaza crestere economica imediata, a declarat miercuri vicepresedintele executiv pe retail al BCR, Oana Petrescu, transmite NewsIn.

"Sectorul imobiliar este unul foarte important, unul dintre putinele sectoare care creeaza crestere economica imediata si daca nu am fi avut o continuare a programului Prima Casa, cererea pentru locuinte ar fi stagnat un anumit numar de luni, deoarece populatia inca nu are resursele necesare pentru un avans de 25% din valoarea locuintei", a mentionat Petrescu.

Aceasta a mai spus ca un avans de 5% din valoarea unei locuinte face ca numarul celor ce pot accesa credit pentru achizitia unei locuinte sa fie mult mai mare comparativ cu conditiile unui credit normal, unde avansul ar fi de 25%.

Dobanzile la credite vor continua sa scada

Oana Petrescu considera ca dobanzile la credite vor continua tendinta de scadere, in conditiile in care in ultimele trei luni ale anului trecut acestea au scazut cu peste trei procente.

"Dobanzile la credite au scazut in ultimele trei luni ale anului trecut cu peste 3 procente, in general. Anul acesta va continua aceasta reducere. Costul creditului va scadea semnificativ si acest lucru se va vedea printr-o accesibilitate mai mare a produselor de creditare si, speram noi, intr-o relansare a sperantei si a cresterii economice", a mai spus Oana Petrescu.

#apartament prima casa, #petrescu, #prima casa program, #relansare economica, #sector imobiliar , #stiri BCR