Vezi cu cat creste piata romaneasca de leasing

Duminica, 29 Mai 2011, ora 15:23
1199 citiri
Vezi cu cat creste piata romaneasca de leasing

Piata romaneasca de leasing va creste cu aproximativ 15% in acest an, de la un nivel de 1,12 miliarde euro in 2010, in conditiile in care vor demara unele proiecte de infrastructura, mediu, turism si agricultura, a declarat pentru NewsIn directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu.

"Pentru 2011 avem opinii mai optimiste, prognozand o crestere de aproximativ 15% a pietei de leasing sustinuta de o crestere economica de pana la 1,5-2%.

Optimismul se bazeaza pe tendinta pozitiva a exporturilor, pe posibilitatea demararii unor proiecte de infrastructura, mediu, turism si agricultura, si pe o mai buna absorbtie a fondurilor europene. Desigur sunt voci in piata mai rezervate care vorbesc de o mentinere a pietei la nivelul anului 2010", a mentionat Speteanu.

In ceea ce priveste piata de leasing auto, seful BCR Leasing estimeaza o imbunatatire a evolutiei acesteia inca din prima parte a acestui an si o crestere a valorii finantarilor in 2011.

"Indiciile de redresare treptata a economiei, prognozele ceva mai optimiste cu privire la reluarea productiei si a investitiilor in industrie, mentinerea performantei in cateva sectoare (energie regenerabila, sectorul medical privat, industria farma, telecomunicatii, etc.) ne fac sa speram ca vom vedea rezultate ceva mai bune inainte de jumatatea acestui an.

Fara a avansa procente, estimam o crestere a valorii finantarilor pe acest segment in 2011", a mai spus Speteanu.

Directorul general al BCR Leasing a mentionat ca achizitiile de vehicule noi au fost afectate anul trecut de dimensiunea redusa a cererii, de cresterea TVA si de preferintele consumatorilor pentru vehiculele second-hand, al caror volum de inmatriculare a fost mai mult decat dublu fata de cel al vehiculelor noi.

"Cu toate acestea, pe fondul cresterii exporturilor, in 2010 a crescut usor si volumul finantarilor in leasing pentru vehicule de peste 3,5 tone - un prim semnal considerat pozitiv pe piata de leasing", a mai spus Speteanu.

Piata romaneasca de leasing a scazut anul trecut cu 14%, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 1,12 miliarde euro, in urma caderii afacerilor pe toate segmentele. Pe segmentul finantarilor auto, afacerile au scazut cu 12%, pana la 712 milioane euro. 

#leasing, #piata de leasing, #leasing operationa, #bcr leasing, #sef bcr , #stiri BCR

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc