Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ultima zi in care angajatii BCR pot cumpara actiuni Erste cu discount de 20%

Ultima zi in care angajatii BCR pot cumpara actiuni Erste cu discount de 20%
Salariatii BCR mai pot cumpara doar vineri actiuni Erste la pret preferential, cu un discount de 20%, in cadrul unui program anual de fidelizare ce se desfasoara in perioada 7-18 mai, informeaza The Money Channel.

"Erste Bank nu are deocamdata o statistica exacta referitoare la cati salariati BCR si-au exercitat pana acum dreptul de preferinta", a declarat, pentru The Money Channel, purtatorul de cuvant al Erste, Ionut Stanimir. El a precizat ca pretul la care salariatii BCR au putut achizitiona aceste titluri a fost de 47 de euro.

Pretul mediu al titlurilor Erste in aprilie s-a situat in jurul valorii de 57 de euro, iar discountul pentru titlurile preferentiale a fost de 20%. Pentru programul de fidelizare, care a inceput pe 7 mai, Erste Bank a scos la vanzare cel mult doua milioane de actiuni. Astfel, toti salariatii grupului Erste fara functii de conducere, inclusiv cei ai BCR, au avut posibilitatea sa cumpere pana la 200 de actiuni pe persoana.

Cumparatorii actiunilor vor trebui sa le pastreze 1 an in portofoliu

Plata va fi facuta in data de 6 iunie, iar salariatii care vor dori sa cumpere titluri vor trebui sa aiba la data subscrierii contractul de munca valid si sa detina un cont de valori mobiliare. Angajatii care au optat pentru achizitionarea de titluri Erste trebuie sa pastreze aceste actiuni timp de un an, in caz contrar ei fiind nevoiti sa returneze discountul de 20%.

Titlurile preferentiale sunt purtatoare de dividende si vor fi listate la Bursa din Viena in luna iunie, iar tinta Erste pe termen mediu este vanzarea a 5% din capitalul grupului catre angajati. In prezent, salariatii grupului Erste detin 3% din actiunile bancii, in conditiile in care angajatii BCR au o cota de 1% din total, in urma operatiunii de schimb cu actiuni BCR ce s-a desfasurat la finalul anului trecut.

Erste mai are un program similar si pentru personalul cu functii de conducere din cadrul grupului. Pentru a se califica in acest al doilea program, angajatii trebuie sa aiba, pe langa o functie de conducere, si performante "exceptionale".

Banca austriaca Erste este actionarul majoritar al BCR si detine 69,15% din capitalul bancii.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1021 ori