Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tomas Spurny isi incepe mandatul de presedinte executiv al BCR

Tomas Spurny isi incepe mandatul de presedinte executiv al BCR


Tomas Spurny isi incepe mandatul de presedinte executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), ca urmare a aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), se arata intr-un comunicat al bancii.

Spurny a fost numit la carma BCR la inceputul acestui an de catre Consiliul de Supraveghere al BCR, succedand lui Dominic Bruynseels, al carui mandat s-a incheiat.

"Bancher cu o deosebita experienta internationala, in ultimii zece ani Tomas Spurny a fost presedinte executiv al mai multor institutii bancare si financiare importante din Slovacia, Republica Ceha si Ungaria, contribuind la succesul acestora pe pietele locale. Inainte de a activa in domeniul bancar, Tomas Spurny a lucrat cativa ani la compania de consultanta de management McKinsey & Company, asigurand consiliere de specialitate unor institutii financiare care opereaza pe pietele din Europa Centrala si de Est", se spune in comunicat.

Banca Nationala a Romaniei a aprobat de asemenea numirile domnilor Martin Skopek in functia de vicepresedinte executiv Retail & Private banking si Sergiu Manea in functia de vicepresedinte executiv Trezorerie, Piete de capital & Group Large Corporates, ambii fiind membri ai Comitetului executiv al BCR. Christian Bruckner, care incepand cu 2010 a ocupat pozitia de Chief Operating Officer (COO) si consilier al Comitetului executiv, a primit de asemenea aprobarea BNR ca vicepresedinte executiv Operatiuni (COO), membru al Comitetului executiv al BCR.

Procesul de aprobare de catre BNR a numirii lui Bernd Mittermair in functia de vicepresedinte executiv Financiar (Chief Financial Officer) este in curs de finalizare.

Ceilalti membri ai Comitetului Executiv care isi continua mandatele sunt Michael Beitz, Vicepresedinte executiv Risc (CRO) si Wolfgang Schoiswohl, Vicepresedinte executiv Corporate Banking.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1306 ori