Taxa de gestionare pentru conturile inactive la BCR

Luni, 30 Ianuarie 2006, ora 02:37
1167 citiri

Daca nu umblati la banii din banca timp de 3 luni, veti fi obligati sa platiti o taxa de gestionare de 15 euro. Se intampla in cazul depozitelor de la Banca Comerciala Romana. Incepand din 3 ianuarie, clientii au fost instiintati ca daca nu efectueaza nici o tranzactie timp de trei luni, conturile pe care le detin vor fi considerate inactive si, in consecinta, li se va aplica aceasta taxa de administrare.

Tariful se aplica doar pentru conturile la vedere, nu si pentru celelalte tipuri de depozite.

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Bancii Comerciale Romane, Cornel Cojocaru ne-a declarat ca aceasta este o practica internationala curenta pentru ca in majoritatea acestor conturi sunt sume foarte mici, de care titularii probabil au uitat, dar care pentru banca presupun cheltuieli de administrare.

Daca vreti sa evitati aceasta taxa puteti depune sau retrage sume modice la fiecare trei luni pentru ca banca sa inregistreze o tranzactie in contul dumneavoastra. De regula, un cont se considera inactiv dupa 12 luni de lipsa a operatiunilor, dar dupa incheierea acestei perioade nu se percep tarife de gestionare.

Realitatea TV