Sorin Mititelu (BCR): In Romania un client bancar are in medie 8,8 contacte cu banca, lunar

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 15:00
2575 citiri
Sorin Mititelu (BCR): In Romania un client bancar are in medie 8,8 contacte cu banca, lunar

Un client are, pe ansamblul sistemului bancar din Romania, in medie, 8,8 contacte cu banca, lunar, arata un studiu al BCR, prezentat, sambata, de directorul segmente de retail din BCR, Sorin Mititelu, intr-un seminar financiar-bancar.

"Peste 57 la suta din populatia activa din Romania este angajata in sistemul bancar, iar clientii au in medie 8,8 contacte cu o banca, lunar. In Cehia clientii au 15 contacte pe luna, iar in Austria 20 de contacte. Populatia se indreapta catre optiunile de cont curent si utilizarea cardurilor. Un procent de 42 la suta din totalul populatiei foloseste contul curent. In ceea ce priveste achizitiile, vedem o predilectie catre optiuni de cont curent si economisire", a explicat Mititelu.

Potrivit sondajului, sentimentul general al celor intervievati este ca anul 2012 a fost mai bun decat 2011, iar peste 50 la suta dintre cei chestionati au o perceptie pozitiva privind evolutia economiei.

"Exista o perceptie pozitiva a consumatorului roman in ceea ce priveste dezvoltarea economica, la mai mult de 50 la suta dintre cei chestionati, dar 74 la suta considera ca sunt afectati de efectele crizei", a spus Mititelu.

De asemenea, studiul arata ca exista o tendinta de reluare lenta a consumului.

"Consumul se afla pe o tendinta de crestere, ceea ce face bine businessului de retail", considera Sorin Mititelui, subliniind ca "asistam la o intoarcere lenta, dar sigura, la consum".

Pe de alta parte, directorul din BCR a subliniat ca, pentru stimularea operatiunilor pe canale electronice ale bancii, "toate operatiunile cu numerar vor avea un cost in crestere".

BCR are in prezent 3,3 milioane de clienti pe segmentul de retail, persoane fizice si IMM.

Sorin Mititelu a participat, sambata, la un seminar organizat, la Mamaia, de Academia de Jurnalism "Florin Petria", din trustul Fin Media, impreuna cu BCR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania contracte banci, #BCR contracte, #BCR clienti , #stiri BCR