Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Soldul creditelor ipotecare in lei acordate de BCR a crescut de peste ori in 2013

Soldul creditelor ipotecare in lei acordate de BCR a crescut de peste ori in 2013


Banca Comerciala Romana (BCR) a inregistrat, pe parcursul anului 2013, o crestere de peste patru ori a soldului creditelor ipotecare acordate in lei.

BCR a inregistrat o crestere semnificativa a numarului solicitarilor clientilor pentru creditele in lei destinate investitiilor imobiliare - 1 din 3 clienti ia un credit in lei de la BCR pentru cumpararea unei locuinte.

Recent, BCR a redus costul creditelor acordate in cadrul Programului Prima Casa, prin reducerea marjei de dobanda pentru clientii care isi incaseaza/ vor incasa salariul la BCR la 2% dobanda ajungand la 5.52% (DAE 5.68%). Totodata banca a redus dobanda si pentru clientii care opteaza pentru un credit ipotecar Casa Mea acestia beneficind de o rata de dobanda fixa pe o perioada de 3 ani incepand de la 5.25% (DAE 5.55%).

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent in moneda nationala incepand din luna octombrie 2012, asumandu-si rolul de formator de piata in ceea ce priveste creditarea garantata in lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1341 ori