Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sistemul energetic din Romania are nevoie de o investitie in valoare de 2,7 miliarde de dolari

Sistemul energetic din Romania are nevoie de o investitie in valoare de 2,7 miliarde de dolari

Pentru eficientizarea energetica din Romania sunt necesare investitii in valoare de 2,7 miliarde dolari, a estimat, marti, Nicolae Danila, presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane, in cadrul conferintei 'Cei mai mari jucatori din economie'.

'Estimez ca investitiile necesare pentru eficientizarea sistemului energetic din Romania se ridica la 2,7 miliarde dolari', a afirmat presedintele executiv al BCR.

De asemenea, Nicolae Danila a mentionat faptul ca zone de interes pentru investitii sunt industriile cu potential de export, precum prelucrarea petrolului, materia prima, auto, industria financiara. 'Totodata, zone de interes pentru investitii sunt domeniul imobiliar si cel IT&C, turism', a precizat reprezentantul BCR.

In ceea ce priveste potentialul competitiv al Romaniei, acesta va fi sustinut, potrivit lui Nicolae Danila, de capitalul uman romanesc.

Investitiile romanesti in strainatate s-au cifrat la 200 milioane euro in 2006, a adaugat presedintele executiv BCR. 'Pentru a obtine o crestere a acestor investitii, este necesara dezvoltarea de parteneriate a firmelor romanesti cu cele prestigioase din strainatate. Procesul de fuziuni si achizitii va continua, in 2007, in special pe segmentul middle market, unde, castigul prognozat in urma investitiilor este de zece la suta'.

In domeniul bancar au fost realizate finantari de peste noua miliarde euro, in 2006, potrivit acestuia. Piata constructiilor s-a cifrat la 10 miliarde euro, in 2006, dublu fata de cifra inregistrata in 2002, in timp ce cifra de afaceri din domeniul IT&C a fost de 6,7 miliarde euro, in 2006. 'Exporturile IT&C au avut o crestere de aproximativ un miliard euro, cu 24 la suta mai mult decat in 2005. Pe segmentul retail, vanzarile on-line au crescut cu 57 la suta in 2006, fata de 2005', a declarat Danila.

Potrivit informatiilor furnizare de presedintele executiv al BCR, productivitatea muncii din Romania reprezinta 45 la suta din media celei din UE. 'Costul muncii in Romania este de 2,3 euro pe ora, in timp ce in UE este de 21,2 euro pe ora', a adaugat Nicolae Danila.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 902 ori