Se ieftineste vizibil creditul de locuinte in lei

Luni, 18 Mai 2009, ora 09:26
2629 citiri
Se ieftineste vizibil creditul de locuinte in lei

Cele mai importante doua banci din Romania au taiat pana la 3% din dobanzile practicate la creditele ipotecare in moneda nationala.

BCR si BRD, cele mai importante doua institutii bancare din Romania, au redus dobanzile la creditele de locuinta in lei. Modificarea vine ca urmare a scaderii ratei medii a dobanzilor interbancare.

"Pentru toate creditele a caror dobanda depinde de nivelul ROBOR/EURIBOR este normal sa se faca modificari de fiecare data cand se schimba dobanzile medii. Aceste modificari se aplica atat creditelor din sold, cat si celor noi", ne-au explicat reprezentantii BCR.

Cea mai mare banca din Romania a aliniat dobanzile la noile conditii de piata in cazul tuturor creditelor de locuinta denominate in lei. Cea mai importanta reducere a fost aplicata la varianta Rezidential cu avans de 10% si dobanda variabila, acolo unde dobanda a scazut de la 18,09 la 15,97% pentru cazul unui credit contractat pe 25 de ani.

BRD, a doua banca din Romania, a decis la randul ei sa reduca dobanzile la cele doua produse de creditare imobiliara in lei. Astfel, creditul Habitat are o dobanda de 13,26%, cu peste 2,8% mai mica, iar varianta fara avans are o dobanda de 13,76% consemnand o reducere asemanatoare. 

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#casa, #credit, #euribor, #ieftinire, #lei, #robor , #stiri BCR