Romanii sunt tot mai deschisi spre private banking. Erste a depasit pragul de 1 miliard de euro in Romania

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 13:26
3349 citiri
Romanii sunt tot mai deschisi spre private banking. Erste a depasit pragul de 1 miliard de euro in Romania
Foto: CC0 Creative Commons

Aproximativ 30 de milioane de euro au fost atrasi, in ultimele doua saptamani, de catre Erste Private Banking (EPB), castigatoarea titlului de "Best Private Bank" in Europa Centrala si de Est, in 2017.

Activele gestionate de Erste Private Banking au depasit, in prezent, pragul de 1 miliard de euro, nivel care consolideaza acest serviciu, oferit in Romania de BCR, ca unul dintre liderii segmentului de Private Banking.

"Ne bucura faptul ca suntem prima alegere a clientilor din Romania in momentul in care se gandesc la stabilitatea si responsabilitatea unui partener de private banking. Dinamica activelor din ultimii ani ne-a dovedit ca strategia dezvoltata la nivel local poate fi imbinata cu expertiza celui mai bun serviciu de Private Banking din Europa Centrala si de Est", a declarat Dana Demetrian, vicepresedinte Retail & Private Banking BCR, intr-un comunicat de presa.

Erste Private Banking este un serviciu care are ca principal scop oferirea de produse de investitii in conditii de intelegere a profilului investitional si a cunostintelor pe care clientii le detin.

In portofoliul EPB, produsele de investitii depasesc 70% din totalul activelor clientilor.

La finele lunii octombrie, Erste Group Bank AG (Erste Group) a castigat, la Londra, titlul "Best Private Bank" in Europa Centrala si de Est, in cadrul premiilor Global Private Banking 2017, organizate de catre prestigioasele publicatii internationale The Banker si PWM (Private Wealth Management).

In acordarea acestui premiu, juriul a tinut cont de faptul ca Erste Group este cel mai mare administrator de averi din Austria si unul dintre cei mai importanti din regiunea Europei Centrale si de Est, avand servicii private bancare in Republica Ceha, Croatia, Ungaria, Romania si Slovacia. Pe aceste piete, Erste Private Banking are un portofoliu de 15.000 de clienti cu o avere cumulata de 17 miliarde de euro. Este cel de-al patrulea an la rand cand Erste Group primeste aceasta distinctie.

#private banking Romania, #Erste Private Banking , #stiri BCR