Romanii din mediul rural, interesati sa contracteze un credit

Marti, 12 Iulie 2011, ora 11:37
1679 citiri
Romanii din mediul rural, interesati sa contracteze un credit

80% dintre romanii din mediul rural vor sa-si imbunatateasca locuinta in urmatorii 5 ani, iar un milion de romani din meidul rural sunt interesati de contractarea unui produs de economisire-creditare, potrivit BCR BpL, informeaza NewsIn.

Acestea sunt rezultatele unui studiu IRSOP, realizat pe un esantion de 214 gospodarii, reprezentativ pentru populatia intre 20-65 ani din mediul rural, pentru BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, se arata in comunicat.

"Chiar si in conditiile economice actuale, majoritatea romanilor din mediul rural intentioneaza sa economiseasca la fel in cursul urmatoarelor 12 luni (71%), demonstrand ca sunt oamenii gospodari si continuand sa stranga 'bani albi pentru zile negre'.

Pe termen mediu, circa 1 milion de persoane cu varste intre 20-65 ani sunt interesate de contractarea unui produs Bauspar (economisire-creditare pentru domeniul locativ n.r.).

Consideram ca mediul rural este o oportunitate de distributie a produselor si serviciilor bancare, avand in vedere ca doar 36% dintre respondenti folosesc un produs bancar pentru economisire", a declarat presedintele BCR Banca pentru Locuinte, Alexandru Ciobanu.

Potrivit bancii, aproximativ 80% dintre romanii care locuiesc in mediul rural au planuri de imbunatatire a locuintei pentru urmatorii cinci ani. Majoritatea intentioneaza sa renoveze, sa faca reparatii majore si sa cumpere dotari noi pentru gospodarie. Foarte putini, in conditiile economice actuale, se orienteaza spre cumpararea unei locuinte noi sau a unui teren.

"In mediul rural, circa 70% dintre romanii cu varste intre 20-65 ani sunt interesati de un produs de economisire-creditare pentru copii, majoritar cu scopul strangerii unui fond de economii (67%).

Aceste rezultate confirma schimbarea de atitudine in comportamentul financiar al romanilor, care se gandesc cu mai multa atentie la viitorul financiar al familiei, si, mai ales, al copiilor, carora incearca sa le ofere un start bun in viata", a adaugat Alexandru Ciobanu.

Banca precizeaza ca printre avantajele produselor Bauspar (economisire-creditare), remarcate in mod deosebit de catre persoanele cuprinse in studii, sunt: creditul mai ieftin, cu dobanda mica si fixa de 5% sau 6% pe an pe toata perioada creditului, dar si economisirea regulata ce ofera posibilitatea accesului la creditul locativ si, nu in ultimul rand, prima de la stat, de 25% pe an din sumele economisite (dar nu mai mult de 250 euro pe an/deponent), care, pe perioada de economisire recomandata, de cinci ani, genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata.

Creditele oferite de BCR Banca pentru Locuinte, liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, pot fi accesate pentru investitii in domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ, se arata in comunicat.

In plus, celor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat - micsorand astfel perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

#romani mediu rural, #credite locuinta, #produse economisire crediatre, #creditare, #bcr, #servicii bancare, #credite , #stiri BCR