Rafinaria Steaua Romana cauta finantari de 50 milioane

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 23:08
2350 citiri
Rafinaria Steaua Romana cauta finantari de 50 milioane

Actionarii rafinariei Steaua Romana au mandatat administratorii sa caute finantari de pana la 50 milioane euro pentru continuarea activitatii curente si sustinerea investitiilor de retehnologizare si mediu, potrivit unei decizii luate in cadrul adunarii generale.

Compania ar putea atrage cele 50 milioane euro sub forma unor imprumuturi de la banci sau institutii financiare nebancare, lease back sau emiterea de obligatiuni corporative.

Totodata, compania va restructura o finantare contractata de la BCR Leasing IFN prin reesalonarea sumei de 3,61 milioane lei in opt rate lunare, incepand cu luna octombrie a acestui an.

Pentru 2010, Steaua Romana are un buget de investitii de aproape 42 milioane lei, sub rezerva obtinerii finantarii.

Compania are nevoie de 20 milioane euro pentru retehnologizare si eficienta energetica si inca 17 milioane euro pentru proiectele de mediu.

De asemenea, actionarii companiei au acceptat si propunerea de a deschide birouri de lucru in strainatate sau chiar mutarea sediului social in alta tara.

Rafinaria Steaua Romana Campina este controlata de firma Omnimpex Chemicals, care detine 82,45%.

Compania are o valoare de piata de 15,31 milioane lei, potrivit cotatiei de 0,37 lei, stabilita in sedinta din 29 martie. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rafinaria, #steaua, #romania, #finantare , #stiri BCR