Radu Berceanu si Adriean Videanu au semnat un Memorandum cu BCR si Erste Group

Marti, 24 Martie 2009, ora 14:48
1988 citiri
Radu Berceanu si Adriean Videanu au semnat un Memorandum cu BCR si Erste Group

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu si ministrul Economiei Adriean Videanu au semnat, marti, un Memorandum de Intelegere cu BCR si Erste Group Bank, care prevede posibilitatea cooperarii pentru definirea prioritatilor unor proiecte de infrastructura din domeniile transporturilor si energie.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a reafirmat preocuparile fundamentale ale mandatului sau privind modernizarea si dezvoltarea retelei de transport, in conformitate cu standardele europene.

Potrivit acestuia, se doreste punerea in aplicare a strategiilor, programelor si planurilor de actiune, pentru initierea unui nou model de transport cerut de evolutia economica, precum si asigurarea accesibilitatii relatiilor economice si comerciale cu alte state prin modernizarea retelei de transport.

Memorandumul, care a fost semnat la sediul Ministerului Economiei, prevede clasificarea si ierarhizarea proiectelor aflate in curs de desfasurare, evaluarea posibilitatii de a refinanta unele proiecte de infrastructura si concentrarea pe proiectele care genereaza flux de numerar dupa punerea lor in aplicare.

De asemenea, documentul semnat mai arata ca in definirea si clasificarea prioritatilor proiectelor de infrastructura, se pot implica Uniunea Europeana, Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, dar si alte institutii financiare cu experienta, angajate in comun pentru finantarea infrastructurii din Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#economie, #infrastructura, #proiecte , #stiri BCR