Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profiturile Erste au fost impulsionate de costurile reduse cu restructurarea BCR

Profiturile Erste au fost impulsionate de costurile reduse cu restructurarea BCR

Profiturile peste estimari ale bancii austriece Erste Bank au fost impulsionate de costurile reduse de pana acum, de doar 23 milioane euro, generate de restructurarea Bancii Comerciale Romane (BCR), se arata in cotidianul britanic Financial Times, consultat de Rompres.

Profitul net al Erste dupa plata impozitelor si a intereselor minoritare a crescut cu 30,1 la suta, de la 716,7 milioane euro pana la 932,2 milioane euro.
Profiturile au depasit estimarile pentru intregul an dupa cresterea peste asteptari, de 37 la suta, a profiturilor din trimestrul patru. In trimestrul patru, profiturile dupa plata impozitelor si a intereselor minoritare a crescut cu 37 la suta, cifrandu-se la 277 milioane euro.

Banca Comerciala Romana a inregistrat un profit net de 254 milioane euro, in 2006, au anuntat, miercuri, reprezentanti ai Erste Bank, care au dat publicitatii rezultatele grupului austriac.

"Intrucat achizitia liderului de pe piata bancara din Romania, BCR, a fost finalizata abia pe 12 octombrie 2006, aceasta a avut o contributie modesta la aceste niveluri record. Totusi, rezultatele financiare ale BCR pe plan local, care au cunoscut o crestere de aproape 38 la suta in 2006, ajungand la 254 milioane euro inaintea masurilor de restructurare, evidentiaza potentialul enorm care poate fi valorificat la nivel de Grup. Incluzand cheltuielile pentru procesul de restructurare, aceasta cifra (profitul net al BCR) a urcat la 27,4 milioane euro. "Rezultatul general pozitiv obtinut de BCR este un prim semn al potentialului suplimentar pe care Grupul il poate valorifica odata cu aceasta achizitie", a subliniat presedintele Erste Bank, Andreas Treichl.
Grupul s-a extins agresiv in Europa Centrala si de Est, cresterea de 30,1 la suta a profiturilor fiind peste tinta de 20 la suta, informeaza FT.

Excluzand efectele consolidarii in premiera a BCR, in 2006 Grupul Erste Bank a reusit sa isi majoreze profitul net cu 26,2 la suta in comparatie cu 2005. Pentru anul in curs, grupul austriac, care s-a extins recent in Ucraina si Croatia, prognozeaza o crestere a profiturilor nete de 25 la suta, pentru ca, in anii 2008 si 2009, profiturile sa se majoreze cu doar 20 la suta.
Banca a propus o crestere a dividendelor cu 18 procente, pana la 0,65 euro pe actiune, precizeaza FT.

"Faptul ca am achizitionat Banca Comerciala Romana precum si acela ca am patruns pe piata din Ucraina reprezinta inca doi pasi importanti in ceea ce priveste strategia noastra de extindere. In termeni economici, cele doua mari subsidiare ale Grupului Erste Bank au crescut in ritm accelerat - Aeska spoL™itelna si Slovenska sporiteLLa au inregistrat rezultate financiare mai mari cu 20 la suta, respectiv 12 la suta. In pofida unui mediu economic dificil, Erste Bank Ungaria a reusit chiar sa sporeasca rezultatele operationale cu peste 30 la suta. Rezultatele excelente obtinute de noua noastra subsidiara, BCR, reprezinta in mod particular o satisfactie deosebita. Profitul net pe care aceasta l-a inregistrat, inainte de cheltuielile pentru procesul de restructurare, a crescut cu aproape 38 la suta ajungand la 254 milioane euro", a afirmat presedintele Erste Bank, Andreas Treichl. In urma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, 95 la suta dintre cei aproape 16 milioane de clienti pe care ii avem, se afla in acest moment in cadrul reglementat de normele Uniunii Europene", a incheiat Treichl.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 855 ori