Privatizarea BCR va impulsiona activitatea membrilor ANEIR

Miercuri, 21 Decembrie 2005, ora 11:26
884 citiri

Maniera austriaca de lucru a celor de la Erste Bank va completa eficient performantele la care era cotata BCR pe piata internationala, a declarat secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu, dupa anuntarea noului actionar majoritar al BCR. "Privatizarea are un impact major asupra economiei nationale, cu atat mai mult cu cat BCR era principala optiune a importatorilor si exportatorilor romani, fiind banca prin care ei au derulat cel mai mare volum al investitiilor" a precizat Mihai Ionescu.

In calitatea sa de copresedinte al Consiliului de Export din Romania, Mihai Ionescu a precizat ca "desi privatizarea s-a facut la presiuni internationale, prezenta lui Erste Austria pe piata romaneasca va duce la un plus de implicare in activitatea de comert exterior a intreprinzatorilor romani".

"Prin preluarea pachetului majoritar, la o valoare totala de circa 3,7 miliarde de euro, Erste Austria va deveni cea mai puternica si moderna banca de pe piata romaneasca. Procesul de privatizare a intarit in acest fel sectorul bancar romanesc, fiind un moment important si pentru piata de capital. Listarea BCR la bursa, cu actionariat majoritar Erste, va conduce si la relistarea celorlalte banci comerciale in parametri superiori celor actuali", a mai spus reprezentantul ANEIR.

Averea