Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizarea BCR se va finaliza pana la 21 octombrie

Privatizarea BCR se va finaliza pana la 21 octombrie
Anuntul pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi publicat pana la sfarsitul acestei saptamani, iar investitorii care vor sa participe la proces trebuie sa depuna scrisorile de interes pana la 7 iulie, a declarat ieri Gabriel Zbarcea, presedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). Totodata, Zbarcea a spus ca ofertele finale vor fi acceptate pana cel tarziu la 19 septembrie."Dupa 7 iulie vom deschide camera de date a bancii, iar pana la 19 septembrie asteptam ofertele finale. Am estimat ca anuntul privind castigatorul si semnarea contractului va avea loc la 21 noiembrie, dar este greu de spus cum vor decurge negocierile si cati finalisti vor fi, asa ca anuntul de privatizare nu va include si aceasta data", a explicat seful AVAS.
Potrivit lui Zbarcea, pana in prezent si-au anuntat interesul pentru BCR sase institutii de credit. Bancile care au confirmat oficial dorinta de a participa la privatizare sunt Banca Intesa, Unicredito, Deutsche Bank, Fortis, BNP Paribas, HVB-Creditanstalt. Presedintele AVAS a mai spus ca recent a avut "o intalnire exploratorie" cu banca belgiana KBC care este interesata de BCR. El a mai afirmat ca Guvernul va vinde pana la 62% din capitalul BCR, iar Fondul Proprietatea urmeaza sa primeasca contravaloarea cotei de 4% din actiunile bancii.

Realitatea Romaneasca

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 794 ori