Primul complex rezidential de lux cu vedere spre Marea Neagra

Marti, 26 Iunie 2007, ora 14:00
2302 citiri
Primul complex rezidential de lux cu vedere spre Marea Neagra

Primul proiect rezidential de lux de pe litoralul romanesc, Sara Sea View, va fi construit de SC Real Estate Development SRL in urma unei investitii in valoare de 15 milioane de euro. Acesta va cuprinde 130 de apartamente cu vedere spre Marea Neagra.

"Vara anului 2007 contureaza, odata cu lansarea ansamblului rezidential de lux Sara Sea View, tendinta de a investi la nivel extins in apartamente de vacanta pe Litoralul Marii Negre", a declarat, Mirela Rosca, directorul grupului Extenso, din care face parte compania SC Real Estate Development SRL, dezvoltatorul proiectului.

EuroMetropola se va ocupa de promovarea ansamblului rezidential si de vanzarea apartamentelor. In acest sens a inaugurat deja un punct de lucru amplasat in zona centrala a Constantei.

Suprafata totala construita a celor 120 de apartamente este de 16.000 mp

In total acest proiect se ridica la o investitie de 15 milioane euro. Initial, aceasta fusese programata de 11 milioane euro, insa, datorita modernizarilor proiectului, precum si a dezvoltarii infrastructurii, investitia initiala s-a majorat cu patru milioane de euro. Suprafata ansamblului rezidential este calahonda2.jpgde 7.000 mp, in conditiile in care suprafata totala construita a celor 120 de apartamente este de 16.000 mp.

Ansamblul rezidential Sara Sea View este dezvoltat in statiunea Olimp, fiind un ansamblu format din patru blocuri cu regim de inaltime P+11 etaje. Complexul este inconjurat de o curte cu gradina de 5.000 metri patrati si locuri de joaca pentru copii. Sara Sea View va beneficia de trei piscine, doua pentru adulti si una pentru copii. Cele doua piscine pentru adulti vor avea 72 de metri patrati, respectiv 250 de metri patrati, iar cea pentru copii de 41 metri patrati.

Preturi de la 800 de euro pe metru patrat

Complexul ofera 128 de apartamente de doua sau trei camere, cu suprafete cuprinse intre 90 si 150 de metri patrati, cu preturi incepand de la 800 de euro pe metru patrat.

"Este un moment propice pentru a investi pe litoralul romanesc. Aceste investitii vor fi dezvoltate in viitor de fonduri specializate, dar si de mici dezvoltatori locali. Pentru a putea cumpara un apartament in complexul Sara Sea View o familie trebuie sa aiba un venit minim de 5.000 lei, ceea ce reprezinta din punctul de vedere al Bancii Comerciale Romane, un nivel mediu de salarizare.

calahonda.jpgStrainii vor sa cumpere 30% din apartamente

BCR, ca finantator al proiectului Sara Sea View, apreciaza ca in viitorul imediat tot mai multi romani vor investi in locuinte de vacanta", a precizat Dorin Cojocaru, director executiv al Directiei de Credite din BCR.

Deja au aparut cererile, investitorii straini anuntandu-si dorinta de a cumpara aproximativ 30% din apartamentele existente in complexul Sara Sea View.

Bloombiz