Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima tranzactie cu smart-card in Romania

Prima tranzactie cu smart-card in Romania

Banca Comerciala Romana a realizat o premiera in Romania, prima tranzactie cu un card cu CHIP, cunoscut si sub denumirea de smart-card, tranzactie realizata cu un card VISA.Potrivit oficialilor BCR, primul smart-card din Romania urmeaza sa fie emis in toamna acestui an, oficialii bancii precizand ca este o noutate dar si un fapt de normalitate, pentru ca Romania se conecteaza si in acest domeniu, la standardele mondiale in domeniu.

Conducerea BCR considera ca avantajele cardului cu CHIP sunt o mai mare securitate, servicii personalizate pentru clienti si programe multi-aplicatii, cardurile inteligente permitand realizarea tranzactiilor off-line, fara a fi necesara legatura cu banca emitenta.

Banca Comerciala Romana va extinde, treptat, catre toti comerciantii din reteaua proprie, posibilitatea de a plati prin intermediul cardurilor cu CHIP, BCR finalizand recent implementarea de noi aplicatii informatice in domeniul cardurilor inteligente, aplicatii ce permit efectuarea de plati de bunuri si servicii la comercianti si extragerea de numerar la bancomatele bancii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1048 ori