Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa: FNGCIMM a suplimentat plafonul BCR cu 108 milioane euro

Prima Casa: FNGCIMM a suplimentat plafonul BCR cu 108 milioane euro

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a majorat plafonul acordat BCR pentru programul "Prima Casa" cu 108 milioane euro, la 420 milioane euro, in conditiile in care banca a primit, pana in prezent, solicitari de imprumut de peste 205 milioane euro, a anuntat vineri BCR, potrivit NewsIn.

Suma creditelor solicitate prin programul "Prima Casa" la BCR corespunde unui numar de 4.800 dosare de credit.

"Dintre acestea, aproape 3.000 de dosare, totalizand peste 137 milioane euro au fost deja aprobate de BCR si au primit ori urmeaza sa fie solicitata garantia FNGCIMM. Restul solicitarilor de credit se afla in diverse stadii de analiza ori asteapta completarea dosarului cu documentele imobilului", se mai precizeaza ca comunicatul bancii.

BCR ofera, in cadrul programului "Prima Casa", o dobanda formata din dobanda interbancara EURIBOR la 3 luni + o marja de 3,8%.

Perioada de acordare este de maximum 30 de ani. Banca solicita un comision de acordare credit in valoare de 0,5%, aplicat o singura data la valoarea creditului, ceea ce inseamna o cota de 0,017% pe an de creditare (pentru un credit de 30 de ani).

Totodata, solicitantul va trebui sa plateasca potrivit legii un comision de garantare pentru Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) in valoare de 0,37% pe an.

Creditul are o valoare maxima de 57.000 euro, iar avansul cerut de banca este de 5% din valoarea locuintei, in cazul in care locuinta are o valoare mai mica sau egala cu 60.000 euro.

In cazul in care valoarea acesteia este mai mare de 60.000 euro, avansul este egal cu diferenta dintre pretul locuintei si valoarea creditului.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1817 ori
Citeste mai multe desprebcr casa credite dobanzi plafon prima