Prima Casa, daramata de chichite legislative

Joi, 16 Iulie 2009, ora 11:10
2081 citiri
Prima Casa, daramata de chichite legislative

Mai multe banci locale, nume grele printre care si leaderul sistemului, BCR, se afla deocamdata in imposibilitatea de a acorda credite in programul guvernamental.

BCR, cea mai mare banca locala si principalul jucator in programul guvernamental de sprijinire a creditului ipotecar, se afla deocamdata in imposibilitatea de a acorda credite in programul "Prima Casa".

In aceeasi situatie se afla, pentru moment, si alte sapte banci locale importante. "Va pot spune ca pana acum numarul imprumuturilor acordate in programul «Prima Casa» este zero. Si nu ma refer doar la BCR. Acest lucru se intampla pentru ca Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, Ministerul Finantelor si bancile nu se pun de acord in privinta tipului de ipoteca ce trebuie instituit asupra locuintei (ipoteca legala sau privilegiata) cumparate prin credit", ne-au explicat reprezentantii BCR.

Pana acum au semnat acordul cu Fondul doar noua banci dintre cele 20 care si-au anuntat intentia de a participa la program. Bancile care au semnat deja sunt BRD, CEC Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Banca Romaneasca, ATE Bank, Volksbank, Piraeus Bank si Emporiki Bank.

Cele care urmeaza sa semneze sunt Garanti, Intesa si Millennium Bank.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#banci, #bcr, #credite, #ipoteca, #locuinte , #stiri BCR