Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Presedintele executiv al BCR, director financiar al Erste

Presedintele executiv al BCR, director financiar al Erste

Manfred Wimmer, actualul presedinte executiv al Bancii Comenrciale Romane (BCR), va prelua functia de director financiar (CFO) al grupului Erste din 1 septembrie, inlocuindu-l pe Peter Kisbenedek, a anuntat Erste Bank, la trei zile dupa ce a facut public numele viitorului sef al BCR.

"Erste Bank anunta ca, urmand deciziei lui Peter Kisbenedek, CFO al Erste Bank, de a se intoarce in Ungaria si demisiei sale aferente din comiteul executiv al Erste Bank, Manfred Wimmer a fost numit de catre consiliul de supraveghere al bancii drept nou chief performance officer (CPO) si CFO al Erste Bank", se mentioneaza in comunicatul Erste.

Manfred Wimmer, considerat strategul grupului Erste, fusese numit in decembrie in functia de presedinte executiv al BCR, cu titlu interimar, dupa retragerea lui Nicolae Danila de la conducerea celei mai mari banci romanesti dupa active. Wimmer era, in cadrul grupului Erste, director al departamentului de dezvoltare strategica si arhitectura de grup.

Vineri, Erste Bank a anuntat ca britanicul Dominic Bruynseels va fi noul presedinte executiv al BCR, fiind ales intre mai multe variante de chiar presedintele Erste Bank, Andreas Treichl.

Bruynseels vine la BCR de pe o functie de top management in banca britanica Barclays si isi va prelua atributiile pe 1 iulie, dupa primirea avizului bancii centrale si dupa o perioada de doua luni in care va fi consilier al comitetului executiv, calitate in care va colabora strans cu Manfred Wimmer pentru a asigura transferul atributiilor.

Peter Kisbenedek a demisionat din comitetul executiv al Erste pentru ca doreste sa se intoarca in Ungaria isi va incheia contractul sau cu banca austriaca pe 30 iulie, iar pana la preluarea functiilor de catre Manfred Wimmer, functiile de CFO si CPO vor fi sub responsabilitatea presedintelui Andreas Treichl.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1158 ori