Petrescu (BCR): OUG 50 nu putea sa reduca dobanzile

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 22:59
2407 citiri
Petrescu (BCR): OUG 50 nu putea sa reduca dobanzile

Ordonanta 50/2010 a creat multe dezbateri si transparenta, precum si libertatea clientilor de a se muta de la o banca la alta, dar nu putea sa reduca dobanzile in mod administrativ, a declarat miercuri vicepresedintele executiv pe retail al BCR, Oana Petrescu, informeaza NewsIn.

"Ordonanta a creat foarte multa dezbatere publica, o parte din ea benefica. Ce nu si-a dorit ordonanta si ce nu poate sa faca un act de legislatie este sa reduca in mod administrativ dobanzile.

Ce putea sa faca si a facut, iar acesta este un lucru pozitiv, este faptul ca a creat transparenta si, in plus fata de aceasta, a creat libertatea clientilor de a se muta de la o banca la alta. Practic, acum clientii pot sa decida cu ce banca vor sa faca banking si sa procedeze in consecinta", a spus Oana Petrescu.

Reprezentantul BCR a declarat ca banca ofera conditii de refinantare clientilor care doresc acest lucru.

"Pentru clientii care isi doresc sa se refinanteze sau care isi doresc conditii speciale noi discutam cu ei, discutam cu fiecare in parte.

Dorim sa luam in considerare totalitatea relatiei cu clientul atunci cand luam decizii. daca un client a fost bun platnic si a platit corect, daca vedem ca are salariul la noi, toate lucrurile acestea conteaza si va asigur ca pentru toti acesti clienti am gasit solutii foarte bune si i-am convins sa nu plece si au fost multumiti. Exista o parte dintre clienti pe care nu am reusit sa-i multumim", a spus Oana Petrescu.

Oficialul BCR a declarat ca increderea trebuie sa fie construita de ambele parti. "Nu putem doar noi sa dam dovada de buna-credinta, trebuie si clientii nostri sa faca acest lucru".

De asemenea, presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels a declarat ca, in cazul procesului cu clientii nemultumiti ai bancii, cel mai mult au avut de castigat avocatii acestora.

"Singurii oameni care au castigat de pe urma acestei ordonante au fost avocatii si, din pacate, clientii au pierdut. Avocatii au luat mai multi bani de la ei decat vor castiga potential. Scopul nostru este sa ajungem la o solutie pe care toata lumea sa o considere echitabila si clientii s-o considere asa. Nu vrem sa le dam sansa avocatilor sa castige mai multi bani in continuare. Deci, vom incerca sa gasim cai sa facem acest lucru posibil", a spus Dominic Bruynseels.

Parlamentul a adoptat la finalul lunii decembrie OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori cu modificarile cerute de Comisia Europeana, astfel ca aceasta nu se aplica contractelor de credit in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, iar refinantarea creditelor se va renegocia intre banci si clienti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #clienti, #contracte dde credit, #dobanzi, #oug 50 , #stiri BCR